Mikkelsen svým výkonem na testu v Portugalsku udělal na Hyundai dojem

iMotorSport.cz, 22. dubna 2017, 22:33 Google+

Manažer týmu Hyundai, Alain Penasse, popsal páteční test Andrease Mikkelsena se speciálem i20 Coupe WRC jako pozitivním pro obě strany.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andreas Mikkelsen se po nějaké době opět posadil za volant speciálu WRC

Andreas Mikkelsen se po nějaké době opět posadil za volant speciálu WRC | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Mikkelsen za volantem i20 Coupe WRC zažil den bez jakýchkoliv problémů, i když dle některých zvěstí jednou krátce vylétl z trati. Alain Penasse řekl, že byl s jeho zpětnou vazbou spokojen. "Test se zdál být docela dobrým. Andreas nám dal dobrou zpětnou vazbu, s autem byl spokojen a některé věci na něj udělaly dojem. Byla to dobrá kooperace," řekl Penasse pro Motorsport.com. 

Mikkelsen se do auta dostal poté, co jeden den ve stejné lokalitě testovali Thierry Neuville a Dani Sordo. "V Portugalsku jsme měli třídenní test. Hayden [Paddon] byl na Novém Zélandu a my nechtěli do auta posadit Kevina [Abbringa], takže Andreas dával smysl. Nevím, kolik kilometrů celkově ujel, ale vím, že jezdil až do pěti hodin odpoledne." Když byl Penasse dotázán na to, jestli se může stát, že se Mikkelsen do Hyundai i20 Coupe WRC na nějakém testu ještě vrátí, tak odpověděl: "Pro tento moment je to vše. Aktuálně nejsou v plánu žádné další testy."

img-responsive

Alain Penasse, manažer Hyundai Motorsport | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Jen připomeňme, že Andreas Mikkelsen se ocitl bez místa ve WRC poté, co Volkswagen vloni oznámil ukončení svého továrního angažmá. Od té doby jel Andreas Mikkelsen se Škodou Fabia R5 na Monte Carlu a na Korsice a obě soutěže v rámci kategorie WRC2 opanoval. Jezdec se aktuálně snaží domluvit se s někým na start na Rally Portugal, která se jede příští měsíc. 

Když byl Penasse dotázán na průběh vyjednávání s Mikkelsenem a jeho manažerem, Erikem Veibym, tak jeho odpověď byla následující: "Je normální, že mluvíme s Andreasem, když nemá co dělat. Erik Veiby je vždy v servisním parku a je pěkné dát s ním kávu. Když si sednete a mluvíte spolu, tak mohou věci přijít." 

Andreas Mikkelsen se zúčastní seznamovacích jízd na Rally Argentina, která se jede příští víkend. Pak zamíří zpět do Evropy, aby mohl pokračovat ve vyjednávání o svém možném startu v Portugalsku. Ani Mikkelsen ani jeho management test pro Hyundai komentovat nechtěli.

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen svým výkonem na testu v Portugalsku udělal na Hyundai dojem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Prešov (SVK)

Už o desať dní štartuje 23.Rally Prešov

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud