FIA dala Mikkelsenovi zákazem startu Pola WRC ránu do obličeje

iM2, 24. února 2017, 14:21 Google+

Andreas Mikkelsen se nechal slyšet, že rozhodnutí Mezinárodní automobilové federace, FIA, o tom, že Volkswagen Polo WRC 2017 nebude připuštěn na tratě MS, pro něj bylo jako rána do obličeje. Jeho sezona 2017 je tak dost nejistá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Snaha nasadit Volkswagen Polo WRC 2017 v privátním týmu byla nejlepší šancí pro Andrease Mikkelsena, jak se ještě letos posadit do co možná nejlepšího auta poté, co přišel o místo u továrního týmu Volkswagen po jeho odchodu z MS. "Nevím, co víc jsem mohl udělat pro to, abych letos mohl jezdit," smutní Nor.

"Vloni mi patřila druhá příčka v MS po téměř celý rok a navíc jsem vyhrál poslední rally roku. Vlastně vše, co se mohlo pokazit, se pokazilo. A poslední rozhodnutí [o neumožnění startů Volkswagenu Polo WRC 2017 v MS] bylo pro mě další ránou do obličeje," říká vítěz tří soutěží MS. 

Mikkelsen se sice na Monte Carlu objevil, avšak to bylo za volantem Škody Fabia R5 továrního týmu Škoda Motorsport. Kategorii WRC2 doslova dominoval. Další starty v továrním týmu Škody Motorsport jsou sice možné, samotný jezdec v nich však moc smysl nevidí - chce jezdit s WRC 2017.

img-responsive

Mikkelsen opravdu hodně toužil jezdit s Polem WRC 2017 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Potřebuji být ve WRC 2017. Mohl jsem si zajistit rozpočet na starty s WRC 2016, jenže by to stálo hodně peněz a bojoval bych o osmé místo. A to za to nestojí. Upřímně, já jsem profesionální jezdec a nemyslím si, že bych měl platit za to, že budu jezdit. Udělal jsem to už v minulosti a již to nechci opakovat. 

Pokud bych to udělal, tak by to ukázalo na velmi negativní stav v tomto sportu. Nemyslím si, že potřebuji někomu něco dokazovat. Není to tak dávno, co se jela Austrálie nebo Monte Carlo," odkazuje na svoje skvělé výsledky Andreas. Jenže jeho šance pro letošní rok jsou velmi omezené, navíc když není ochotný zapojit svoje vlastní finance.

Ford Fiesta WRC od M-Sport je jediné auto, které je pro letošní rok dostupné pro soukromé jezdce. Bývalý tovární jezdec Volkswagenu a Škody Motorsport letos absolvuje seznamovací jízdy na všech soutěžích a má tak čas vyhodnotit svoje šance před sezonou 2018. 

img-responsive

Na Monte Carlu Nor doslova dominoval a neměl rovnocenného soupeře | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Mám čas podívat se, co kdo má. To mi umožní si vytvořit obrázek o tom, kde je nejlepší v roce 2018 být. V roce 2018 se chci vrátit a bojovat o šampionát," zakončil Mikkelsen.

Vytisknout

Diskuze: FIA dala Mikkelsenovi zákazem startu Pola WRC ránu do obličeje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Ice Tour

Dobrá věc se opět podařila, jezdci rally ve Zlíně štědře nadělovali

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud