Citroën nasadí třetí C3 WRC až na Rally Portugal

iM2, 16. ledna 2017, 20:53 Google+

Francouzský tým nasadí na Rally Monte Carlo v nových autech pochopitelně Krise Meekea a ve druhém autě bude sedět Stéphane Lefebvre. Craig Breen musí vzít za vděk loňskou DS3 WRC. Vývoj nového speciálu C3 WRC byl nakonec hodně těsný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC

Citroën C3 WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Před startem Rally Monte Carlo tovární tým Citroën prozradil, že třetí Citroën C3 WRC uvidíme až v Portugalsku (až šestá soutěž roku). Tým tak odjede téměř polovinu sezony pouze se dvěma auty, což je samozřejmě oslabení. Pro začátek roku musí vzít za vděk starým autem Breen. Šéf týmu, Yves Matton, si není jistý tím, jestli auto stačilo během testů "dozrát".

"Před startem sezony máme vždy pocit, že by nám pár testů navíc neuškodilo. Tak málo času, jako jsme měli na vývoj C3 WRC, jsme v historii Citroënu v MS ještě neměli,"  říká Matton. Auto vypadá dobře a je také spolehlivé, jenže pravé měření sil příjde až v porovnání s konkurencí.

"Je třeba rozlišovat mezi testem a čtyřdenní soutěží," varuje Matton. Dobré ovládání nového auta však jezdcům slibuje technický ředitel, Laurent Fregosi: "Cílem bylo postavit auto, na které si jezdci rychle zvyknou. Také jsme chtěli, aby auto odpouštělo, když najednou nebude přilnavost tak dobrá."

img-responsive

Lefebvre a Breen se budou dlouho střídat pouze v jedné C3 WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Tým má táhnout Kris Meeke, který by měl být schopný vyhrávat rally: "Chci zůstat v pohodě a užívat si jízdu v autě. Na Monte Carlu se může stát cokoliv." To Stéphane Lefebvre bude prakticky na domácí soutěži: "Chci získat co nejvíc bodů, kolik to jen půjde. Trošku mi chybí čas za volantem, takže si nechci dávat moc vysoké cíle."

Craig Breen se již nemůže dočkat své první plné sezony v roli továrního jezdce: "Jsem rád, že sezonu začínám se starým autem, protože mi na Monte Carlu chybí zkušenosti. Jde mi o to najet zde kilometry - kdybych získal pár bodů, byl bych rád." Matton je však opatrný - jde o titul mezi značkami: "Se dvěma [novými] auty neexistuje žádný plán B.

img-responsive

Meeke vloni bojoval až do smolného odstoupení o vítězství na Rally Monte Carlo 2016 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Obě naše posádky jdou do Rally Monte Carlo s jinými přístupy. Kris zde vloni ukázal, že může vyhrát. Pro Stéphana to bude jiné, chceme, aby se dostal na úroveň, kde bude moci bojovat o vítězství v soutěžích. Předtím, hlavně v první polovině sezony, jej ale čeká ještě hodně učení. Potřebuje dojíždět do cíle."

Vytisknout

Diskuze: Citroën nasadí třetí C3 WRC až na Rally Portugal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Yaris WRC

Mäkinen stanovuje cíle pro Toyotu na Rally Monte Carlo. Čeho chce dosáhnout?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud