Lefebvre se ve Walesu vrací za volant Citroënu DS3 WRC po své velké nehodě z Německa

iM2, 22. října 2016, 14:16 Google+

Jezdec Citroënu, Stéphane Lefebvre, potvrdil, že se na Wales Rally GB vrátí do kalendáře World Rally Championship poté, co před dvěma měsíci zažil na Rallye Deutschland poměrně velkou nehodu, po které museli být jak on, tak i spolujezdec Gabin Moreau, hospitalizován v nemocnici. Posádka tehdy trefila stromy vedle trati v rychlosti takřka 166 km/h.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lefebvre, Stéphane - Moreau, Gabin

Lefebvre, Stéphane - Moreau, Gabin | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Lefebvre je tedy opět fit, avšak Gabin Moreau pokračuje ještě ve své rekonvalescenci, a tak bude Francouze navigovat Gilles de Turckheim. Pár si už minulý týden v rámci zvyknutí si jeden na druhého odjel seznamovací jízdy na Rally Catalunya. "Jsem rád, že jsem zpět za volantem auta WRC," řekl Stéphane Lefebvre, který byl v mezičase oznámen jako jeden ze tří pilotů Citroënu pro příští sezonu. 

"Je to důležitý víkend a to jak z pohledu opětovného najití mé rychlosti a také získání zkušeností na rok 2017. Cítím se připraven jet na 100 % na soutěži, kterou mám opravdu rád. Mé dvě poslední vystoupení zde byly za volantem čtyřkolek a byl jsem rychlý i přes náročné podmínky. Pamatuji si, jak jsem jel na mé první šotolinové zkoušce, v noci a za deště - užíval jsem si to," říká Lefebvre. 

img-responsive

Lefebvre / Moreau v Polsku | foto: HaJ, RallyZone.cz

Z hrozivě vypadající německé nehody vyšel Lefebvre se zlomeným žebrem a propíchnutou plící. Moreau měl zlomenou pravou nohu, frakturu pravé holenní kosti, pošramocenou levou ruku, pohmožděné kliční kosti a prasklý obratel. Aktuálně pracuje na své rekonvalescenci v lékařském centru ve Štrasburku. Se čtvrtou DS3 WRC ve Walesu pojede končící šampion Junior World Rally Champion, Quentin Gilbert

"Mám nějaké zkušenosti, když jsem zde už třikrát startoval," říká úvodem Gilbert, který letos jezdí ve WRC2. "Měl jsem také štěstí a mohl jsem jezdit s autem specifikace World Rally Car ve francouzském šampionátu. Vím, co mohu očekávat v oblasti výkonnosti, brzdění a ovládání. Co se mých cílů pro tento víkend týče, tak vím, že nemohu soupeřit s jezdci, kteří jezdí ve WRC celou sezonu. Nejdůležitější věcí pro mě je, zlepšovat se na zkouškách v průběhu rally a ke konci snižovat odstup ve srovnání s vedoucími jezdci."

img-responsive

Quentin Gilbert letos jezdí ve WRC2 | foto: HaJ, RallyZone.cz

Citroën tak do Walesu přiveze 4 vozy - pro Meekea, Breen, Lefebvra a Gilberta. Bude se tak jednat o poslední tovární nasazení speciálů DS3 WRC ve světovém šampionátu, když tým PH Sport nemá ve svém plánu listopadovou soutěž v Austrálii.

Vytisknout

Diskuze: Lefebvre se ve Walesu vrací za volant Citroënu DS3 WRC po své velké nehodě z Německa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Tänak si letos svými výkony zřejmě vysloužil postup zpět do M-Sportu

Tänak s největší pravděpodobností míří zpět k M-Sportu! Z testů nového vozu je…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud