Markko Märtin: Tänak by měl ve Finsku pomýšlet na vítězství

iM2, 30. července 2015, 17:20 Google+

Bývalý pilot WRC, Markko Märtin, podporuje další růst svého krajana, Otta Tänaka. Úspěch z Polska je dle něj dnes již minulostí, je třeba hledět dopředu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tänak, Ott

Tänak, Ott | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Vítěz několika soutěží WRC, Markko Märtin, je názoru, že jeho krajan, Ott Tänak, musí udělat další krok dopředu, pokud chce o nadcházejícím víkendu ve Finsku zopakovat svůj výkon z Polska. Estonec v Polsku bojoval zkraje soutěže o vítězství, nakonec bral třetí místo. 

Dle názoru Märtina má Tänak na soutěži v okolí finského města Jyväskylä ve srovnání se svými soupeři nevýhodu, s Fiestou RS WRC oproti konkurentům nemá ani zdaleka tolik zkušeností na rychlých finských cestách.

S WRC zde jel v minulosti jen jednou a to v roce 2012. V následujícím roce na startu nebyl vůbec a vloni jsme jej mohli ve Finsku vidět za volantem vozu Ford Fiesta R5. "Bude pro něj těžké najít vysokou rychlost vozů specifikace WRC. Ott byl možná názoru, že Fiesta R5 je rychlá, ale s TOP autem nemůžete nic porovnávat. S těmito auty jsou skoky mnohem delší!" říká Marko Märtin.

"Polsko bylo naproti tomu rovinatým terénem a nové cesty byly novinkou pro všechny," porovnává Märtin. I přesto je však pětinásobný vítěz soutěže WRC názoru, že Tänak by na vítězství pomýšlet měl a rozhodně by neměl jet jen na dojetí na bodech. "Finsko bude o hodně těžší než Polsko, ale proč by se neměl pokusit o vítězství? Minimálně by to měl zkusit."

"Polsko je teď minulostí. Ott ve Finsku bude začínat opět s nulou. Nikoho už nezajímá, co se stalo v Polsku. Vzpomínám si na to, jak jsem vyhrál ve Finsku. Na další soutěži v Austrálii jsem si myslel: 'To bude jednoduché, žádný problém'. Ale nebyli jsme nikde. Ostatní kluci chtěli odplatu. Tak to bude i u Otta."

Vytisknout

Diskuze: Markko Märtin: Tänak by měl ve Finsku pomýšlet na vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville popisuje nehodu, z tratě vyletěl ve 160 km/h!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud