Red Bull chce Vettela udržet tři roky. Seb ale touží po Ferrari

GP Abú Zabí

GP Abú Zabí | foto: Red Bull Racing

Red Bull věří, že si novopečeného mistra světa Sebastiana Vettela udrží nejméně tři další roky, ale je ochoten uvolnit ho ze smlouvy, pokud mu nebude moci poskytnout dobré auto. Zprávu přinesl server f1-live.

Třiadvacetiletý Vettel vybojoval v této sezoně deset pole positions, vyhrál pět závodů a stal se nejmladším mistrem světa v historii. Red Bull dal najevo, že by si rád pojistil Vettela v týmu i do budoucna, ale poradce týmu Helmut Marko prohlásil, že nový kontrakt, po roce 2012, nebude dlouhodobý.

"Aby bylo jasno, nebude to kontrakt na deset let, protože my nejsme schopní zaručit, že budeme tak dlouho konkurenceschopní," vysvětlil Marko. "A Sebastian nemůže garantovat, že bude u nás vždycky spokojený," dodal. "Ale určitě plánujeme udržet si ho ještě tři až čtyři roky," dodal. Vettel má nyní u Red Bullu smlouvu do konce roku 2011, s opcí pro rok 2012. Některá německá média v létě spekulovala o tom, že Red Bull si chce Vettela pojistit do roku 2015.

Sám Vettel nedávno nevyloučil, že by jednou rád přestoupil do některého z historických týmů, Ferrari nebo Mercedes, ale dodal, že jakákoli změna je ještě "hodně, hodně daleko". Marko si je jistý, že momentálně neexistuje tým, který by Vettelovi mohl nabídnout lepší podmínky. "Všichni známe choulostivou politiku Ferrari, u nás se Vettel může cítit dobře. On potřebuje tým, který mu při prvním náznaku potíží nevrazí kudlu do zad," prohlásil Marko.

Majitel stáje Dietrich Mateschitz se vůbec neobává, že o Vettela přijde, pokud mu bude nadále poskytovat rychlý vůz. "Pokud ne, nechali bychom ho jít, i kdyby měl ještě platnou smlouvu," potvrdil Mateschitz. "Seb chce jednoho dne jezdit za Ferrari. Budeme se snažit mu to rozhodování co nejvíc znepříjemnit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu