Webber bude pro závod v Británii fit

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber neutrpěl při hrozivě vyhlížející nehodě během VC Evropy na okruhu ve Valencii žádné závažné zranění a bude schopný se zúčastnit závodu ve Velké Británii.

Webber ve velké rychlosti, na konci rovinky byla rychlost zhruba kolem 300km/h, vyletěl do vzduchu, pak se převrátil, následoval kotrmelec zpět na kola (tedy na ty, která mu ještě zbyla) a nakonec skončil v bariéře z pneumatik. Webber po incidentu vyhodil volant a z vozu rychle vyskočil a odešel do bezpečné zóny.

Poté, co navštívil medical centre na okruhu a dal si sprchu, řekl novinářům, že bude mít nějaké modřiny, ale naštěstí nic vážného. „Jsem tady a tady trošičku potlučený, ale auto odvedlo vynikající práci. Budu mít nějaké otoky, ale na Silverstone budu fit.“ Po noci napsal Mark na Twitteru následující: „Dnes ráno se cítím dobře, těším se na Silverstone.“

Red Bull bude ještě muset zkontrolovat stav monopostu po nehodě. Jedná se o stejné auto, se kterým Mark získal několik pole-position a také dvě vítězství (Barcelona a Monako). „Rád bych s ním jel,“ směje se Mark.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu