Stojí za krizí mezi USA a KLDR automobilka BMW? Šílenější konspiraci nenajdete

Pyeonghwa Paso 990

Pyeonghwa Paso 990 | foto: wikimedia.org

Celý svět v posledních dnech řeší možný jaderný konflikt mezi USA a KLDR. Komu by ale jaderná válka prospěla? Pokud si myslíte že nikomu, tak se údajně pletete. Podle webu Jalopnik by na ní totiž mohla vydělat automobilka BMW

Je to samozřejmě naprostý nesmysl a pravděpodobně ta nejšílenější konspirační teorie, jaká kdy na světě vznikla. Ovšem jak se říká - na každém šprochu, pravdy trochu.

Proč si tedy kolegové z webu Jalopnik myslí, by BMW mělo toužit po anihilaci všeho na severní polovině Korejského poloostrova? Kvůli malým a zřejmě nepříliš kvalitním dodávkám Pyeonghwa Paso 990, které bez rozpaků okopírovaly vzhled předních ledvinek,  částečně světlometů a umístění loga od starších mnichovských modelů.

Pyeonghwa je přitom jeden z pouhých dvou výrobců a prodejců automobilů na území KLDR, kde je většina lidí ráda i za obyčejné kolo. Společnost vznikla v roce 1999 díky spojení Pyonghwa Motors z Jižní Korei a Ryonbong General Corp z KLDR. Produkce se zaměřuje zejména na licenční automobily značek Fiat, SsangYong nebo čínské Brilliance Auto. Kvůli ekonomické situaci v Korei se však odhaduje, že automobilka v roce 2005 nevyrobila ani 400 vozidel, ačkoliv její kapacita by mohla být až 10 000 ročně.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu