Brouci okupovali Modřany. Dostavili se i obojživelníci KdF. Úchvatná podívaná krásných aut

16. ročníku Jarního VW Sprintu / Memoriálu Roberta Kudrny se zúčastnila řada "blouků"

16. ročníku Jarního VW Sprintu / Memoriálu Roberta Kudrny se zúčastnila řada "blouků" | foto: Pavel Fousek, AutoRoad.cz

V pražských Modřanech se v sobotu 22. dubna uskutečnil další ročník Jarního VW Sprintu a i přes nepřízeň počasí se bylo znovu na co dívat.

Modřany se probudily do pošmourného, chladného a poněkud deštivého rána. To ovšem nezabránilo hrdým majitelům vozů VW, vydat se do Freestyle Parku Modřany, který včera hostil již šestnáctý ročník Jarního VW sprintu – Memoriál Roberta Kudrny.

Majitelé krásných veteránů proudili na místo srazu již od časných ranních hodin a nezasvěcený pozorovatel mohl lehce nabýt dojmu, že se nejen vrátil v čase, ale změnil i svou geografickou polohu, neboť právě vozy VW Brouk patřily mezi nejrozšířenější automobily ve Spolkové republice Německo v minulém století.

Již z dálky byl slyšet onen nezaměnitelný zvuk vzduchem chlazeného motoru. A vzápětí se objevil krásně naleštěný brouk. A brouků bylo skutečně hodně, jeden za druhým, barevná záplava neodolatelných lidových vozítek.

Jejich počtu ovšem zdatně sekundoval také model VW Transporter, jenž byl zastoupen hned několika generacemi.

img-responsive

16. ročníku Jarního VW Sprintu / Memoriálu Roberta Kudrny se zúčastnil i obojživelník KdF 166 | foto: Pavel Fousek, AutoRoad.cz

A k vidění byly již tradičně kromě zajímavých vozidel VW i stroje automobily značky Porsche. O skutečné pozdvižení se však postaraly obojživelné vozy KdF 166, které později předvedly svoje schopnosti i ve vodě.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu