Button: Množství předjížděcích manévrů bude šokující

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button si myslí, že fanoušci Formule 1 budou šokování množstvím předjížděcích manévrů během Velké ceny Austrálie, jak budou piloti bojovat pneumatikami v závěrečných fázích závodu.

"Myslím, že zde uvidíte tolik předjíždění v posledním stintu, že tím budou všichni šokování. Bude to probíhat až do poslední zatáčky závodu, což je skvělé. Nevím, jestli budou všechny závody takové, tento však ano, protože ještě nerozumíme pneumatikám," tvrdí Button.

Zacházení s pneumatikami podle něj bude v závěru závodu klíčem k vítězství: "Pro mě je v posledním stintu důležité starat se o pneumatiky. Během prvních dvou či tří stintů ne, protože je důležité je, jak všichni víme, zastavit o jedno kolo dříve než všichni ostatní."

pirelli

"Pokud to uděláte, předjedete je, protože nasadíte nové pneumatiky a budete o tři sekundy na kolo rychlejší. Bude to zajímavé. Hlavní bude to, kdo bude dostatečně odvážný na to, aby zastavil jako první, protože si můžete myslet, že toho po první zastávce hodně získáte, ale můžete to všechno ztratit při poslední zastávce či posledním stintu.

Je to o nalezení jisté rovnováhy a několik závodů to potrvá, než se najde nejlepší strategie," dodává Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu