Zemřel Tom Walkinshaw + VIDEO

Frentzen, Heinz Harald

Frentzen, Heinz Harald | foto: Heinz Harald Frentzen

Bývalý závodník a šéf stájí Benneton, Ligier a Arrows zemřel v 64 letech na rakovinu. Známý byů však hlavně díky svým úspěchům s Jaguarem v cestovních a sportovních vozech.

Tom Walkinshaw zaznamenal první úspěch v roce 1969, kdy vyhrál skotskou Formuli Ford. Vrcholem jeho kariéry však bylo vítězství v mistrovství Evropy cestovních vozů v roce 1984, kterým vrátil tým Jaguar na špičku pole ve své kategorii.

Do Formule 1 vstoupil v roce 1991 s týmem Benneton. Zde spolupracoval s Rossem Brawnem a položil základní kámen k pozdějším úspěchům Michaela Schumachera. Po sezoně 1994 se na krátkou dobu přesunul do týmu Ligier, kde však nesklidil mnoho úspěchů a tak se rozhodl převzít většinový podíl týmu Arrows, kde se mu vedlo podstatně lépe. V sezoně 1997 patřil Arrows s tehdy úřadujícím mistrem světa Damonem Hillem k prvním týmům, které obuly pneumatiky Bridgestone. Jen velice těsně nevyhrál ten rok Hill VC Maďarska.

I když tým Arrows v roce 2002 zbankrotoval, pokračoval Walkinshaw s vedením týmu V8 Supercars v Austrálii. Před svou smrtí ještě stihl navštívit letošní Velkou cenu Británie.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu