Prohlášení pilotů po pátečních trénincích

iM2, 7. května 2010, 21:07 Google+

V článku Vám přinášíme ohlasy jezdců po prvních evropských trénincích letošní sezony. Jak hodnotí jezdci páteční připravu na VC Španělska, která se jede na okruhu v Barceloně?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
gp austrálie

gp austrálie | foto: McLaren

Sdílejte článek

Red Bull

Sebastien Vettel
Na vůz jsme namontovali nové díly, ale nemyslím si, že by nám přinesly o moc víc než ostatním týmům. Myslím, že jsme dnes dokázali, že naše změny fungují dobře.

Páteční časy jsou však velmi zavádějící. Je pěkné být první, ale myslím, že takový McLaren zde bude velmi silný. V odpoledním tréninku na to podle mě moc netlačili, zítra nám budou velmi blízko.

Mark Webber
Dnešní časy bych vůbec nebral jako směrodatné. Zvláště pak McLaren dnes rozhodně neukázal svou pravou rychlost.

Mercedes

Michael Schumacher
Dnes jsem se v autě cítil mnohem více pohodlně. I auto se chovalo více konzistentně. Podle mého názoru je naše vylepšení krokem kupředu. Musíme však počkat, jak moc velkým krokem se toto vylepšení ukáže ve srovnání s dalšími týmy, které se zřejmě také zlepšily.

Teď musíme detailně analyzovat data, abychom dostali lepší pohled na aktuální situaci, což děláme po pátku vždycky. Je těžké odhadnout, jak jsme na tom ve srovnání s našimi konkurenty.

Nico Rosberg
Pro mě to dnes byla výzva. Nebyl to úplně standardní páteční den. Nezaznamenali jsme pozitivní přínos nových aerodynamických dílů, ale měli jsme špatné nastavení. Jsem si jistý, že to během noci vylepšíme a zítra budeme schopni z vozu dostat celý potenciál.

Ferarri

Fernando Alonso
Red Bull byl velmi, velmi rychlý a pro nás všechny bude těžké dosáhnout takových časů jako oni. I když mají v sobotu někdy problémy, tak se musíme pokusit najít něco na našich autech, abychom se jim přiblížili a musíme doufat, že někde udělají chybu. Ale porazit je bude tento víkend velmi těžké.

Felipe Massa
Vylepšení, která jsme sem dovezli, nám jednoznačně pomohly udělat krok kupředu ve výkonnosti. Ostatní týmy však také nezahálely. Musíme se také pokusit najít ideální vyvážení, protože dnes to nebylo tak dobré jako ve dvoudenním testu, který jsme zde absolvovali v únoru.

McLaren

Lewis Hamilton
Dnes bylo docela větrno. Program jsme sice zvládli, ale trošku jsme bojovali s vozem. Zvláště pak když byl na měkčí sadě pneumatik. Nové díly nás zcela jistě posunuly dopředu, ale zatím nemůžeme posoudit, jaký krok jsme ve srovnání s konkurencí udělali. Z vozu mám dobrý pocit.

Jenson Button
Abych byl upřímný, tak si myslím, že je před námi stále ještě hodně práce. Večer na voze uděláme nějaké změny v nastavení. Výsledky odpoledního tréninku mohou být velmi zavádějící. Některé týmu už totiž dokázaly své vozy dobře nastavit. Doufám, že my to zítra také zvládneme.

Renault

Robert Kubica
Pátky jsou pátky, podle nich nemůžete nic soudit. V prvním tréninku jsme však zaznamenali problém, který jsme řešili prakticky po celou jeho dobu. Ve druhém jsme pracovali na nastavení auta a zkoušeli oba druhy pneumatik.

Vitalij Petrov
Odpoledne se změnilo počasí a bylo dost větrno. To mělo velký vliv na vyvážení auta, těžko se pak hodnotily změny v nastavení. Ve druhém tréninku jsem také měl problémy s přetáčivostí, takže je zde ještě pár věcí, na kterých zítra během posledního tréninku musíme zapracovat.

Force India

Adrian Sutil
Dnes to byl docela dobrý den. V prvním tréninku jsme sbírali data, která jsme pak vyhodnocovali. Ty nám pomohly pochopit fungování pneumatik na našem voze. Nové díly, které máme na voze fungovali dobře.

Vitantonio Liuzzi
Celkem to šlo. Ráno jsme měli problém s pneumatikou, což změnilo nastavení auta. Měli jsme problémy s nedotáčivostí, ale zkusíme to vylepšit nastavením. Doufám, že se nám v kvalifikaci zadaří a získáme dobrou pozici.

Paul di Resta
Díky mým zkušenostem z prvních třech závodů, kde jsem dostal možnost si vůz v pátek vyzkoušet, si myslím, že jsem dneska udělal dobrou práci. Začal jsem přesně tam, kde jsem v Číně skončil. Tentokrát mi nezabralo moc času, než jsem našel tu správnou rychlost. Jezdil jsem přesně podle plánu a zkoumal rozdíly mezi směsi pneumatik.

Williams

Nico Hülkenberg
Ranní trénink probíhal pozitivně a vůz se choval velice dobře. Před druhým tréninkem jsme udělali na voze pár změn, ale bohužel jsem zhruba v polovině havaroval. Díky tomuto incidentu jsem toho moc nenajezdil.

Do zatáčky jsem najel moc zeširoka a trefil jsem obrubník, který mě pak roztočil. Je to škoda, protože jsem ztratil hodně času.

Rubens Barrichello
Jeli jsme podle plánu. Časy s konkurencí porovnávat však ještě nemůžeme. Uvidíme, chtěli bychom postoupit do závěrečné části kvalifikace.

Sauber

Pedro de la Rosa
Druhý trénink byl dnes dobrý. Mechanici odvedli dobrou práci, čímž jsme se dostali z problémů s převodovkou, které jsme zaznamenali ráno. Odpoledne jsme jeli podle plánu, byl to sice jen jeden trénink, ale stačil nám k ověření výpočtů z aerodynamického tunelu. S novým aerodynamickým balíčkem jsme udělali krok kupředu a f-duck je také přínosný.

Kamui Kobayashi
Celkově jsem hodně spokojený. Na mém voze se nevyskytl žádný problém a já jsem se mohl během celého dne zlepšovat. V minulých třech týdnech jsme zcela určitě našli novou cestu, kterou se chceme ubírat. Musíme ještě zapracovat na nastavení, ale to nevidím jako žádný problém.

Toro Rosso

Jaime Alguersuari
Den probíhal docela dobře, ale vůz má mnohem větší potenciál. Ten musíme využít zítra při kvalifikaci, s dnešní prací jsem spokojen. Víme, ve kterých oblastech se zlepšovat. Jízdu na domácím okruhu jsem si moc užíval. Zatím však nevíme, co stalo za mým zastavením na trati pouze pár minut před koncem tréninku.

Sebastien Buemi
S autem jsme neměli žádný problém. S výkonem auta ale nejsem úplně spokojený. musíme přijít na to, kde je problém, v tom by nám mohly pomoci údaje z dnešního dne.

Lotus

Jarno Trulli
Je to poprvé, co po delší době sedím v autě, ze kterého jsem šťastný. Hned po prvním výjezdu na trať jsem cítil, že jsme udělali opravdu krok vpřed. Zapracovali jsme na hodně problémech a zcela jistě jdeme tou správnou cestou. S celým týmem jsem spokojený, vynaložil velké úsilí, aby nás dostal tam, kde jsme.

Heikki Kovalainen
Moc jsem se těšil na návrat do Evropy, zvláště pak na trať ve Španělsku. Nová vylepšení zafungovala hned a přesně tak, jak jsme předpokládali. Auto se teď lépe řídí a má mnohem větší stabilitu ve vysokých rychlostech.

Virgin

Timo Glock
Nebyl to zrovna ideální start do víkendu, když jsme měli nějaké problémy v obou trénincích. Myslím ale, že již trochu lépe rozumíme upravenému autu s prodlouženým rozvorem. Jsou zde samozřejmě věci, které ještě musíme zítra poladit. Doufejme, že se nám to vše podaří před kvalifikací.

Lucas di Grassi
V zásadě to byl dobrý pátek. Neměli jsme žádné mechanické problémy a na mém voze ani žádné problémy s hydraulikou. Vyhodnotili jsme také spoustu nových vylepšení, která máme na voze. S odvedenou prací jsem velmi spokojen. Těším se také na to, že zítra uděláme další zlepšení.

HRT

Karun Chandhok
S dnešní práci, kterou jsme společně s týmem odvedli, jsem spokojen. V prvním tréninku jsem nejezdil, ale nemyslím si, že by mě to moc limitovalo. Měli jsme drobné problémy s brzdami, ale bude to OK. Bylo zajímavé poslouchat poznámky Kliena.

Bruno Senna
Tréninky byly dobré, podařilo se nám splnit náš plán. Neměli jsme žádné velké problémy, doufám, že se nám zítra podaří vylepšit balanc našeho vozu. Uvidíme, čeho budeme schopni na konci víkendu dosáhnout.

Christian Klien
Dnes to byl napínavý den. Superlicenci jsem dostal doslova pár minut před zahájením tréninku. Naštěstí bylo vše dobře připraveno a já si mohl už dnes vyzkoušet vůz. S F1 jsem jezdil poprvé od minulého ledna, cítil jsem se skvěle. Bylo to vzrušujících 90 minut na trati.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení pilotů po pátečních trénincích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

gp bahrajnu

Druhému tréninku ve Španělsku kralovaly Red Bully

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  2. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  3. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  4. "Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud