Renault příští rok nasadí bankovního úředníka

Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Stáj F1 Renault oznámí složení své jezdecké dvojice pro příští rok "už brzy", šéf týmu Flavio Briatore však neodpověděl jednoznačně, zda si udrží dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa.

Je téměř jisté, že jedním z dvojice pilotů Renaultu bude v roce 2010 Francouz Romain Grosjean, který za něj v neděli ve Valencii při Velké ceně Evropy poprvé závodil. Grosjean, který v kokpitu nahradil propuštěného Brazilce Nelsona Piqueta, je pozoruhodný tím, že stále pracuje na částečný úvazek v bance ve své rodné Ženevě.

O tom, že Španěl Fernando Alonso, který pro Renault získal v letech 2005 a 2006 dva tituly mistra světa, přestupuje k Ferrari, se však mluví už víc než rok. "Dva roky se mě na to lidi ptají. Až budeme mít nějaké konkrétní stanovisko, oznámíme ho," řekl Briatore. "S Ferrari máme velmi dobré vztahy a doufám, že to tak zůstane. Je to důležitý tým, který musíme respektovat. Já bych jej ale rád porazil," dodal Briatore.

Spekulovalo se, že stáj Ferrari s Alonsem dávno podepsala smlouvu a přestup oznámí u příležitosti Velké ceny Itálie, která se jede 13. září v Monze. Podle posledních zpráv však dojde k oznámení později, až se k závodění vrátí zraněný Brazilec Felipe Massa. Právě on by měl ve stáji setrvat a být Alonsovým stájovým kolegou.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu