Novým přírůstkem do rodiny F1 je Grosjean

Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Podle očekávání zastoupí neúspěšného Piqueta jr. v následujících Velkých Cenách Romain Grosjean, který byl donedávna testovacím jezdcem Renaultu. Jeho povýšení přišlo na svět den po rozhodnutí, že Renault může závodit v GP Evropy.

Grosjean letos zažívá v sérii GP2 velmi bohatou sezónu – jak na úspěchy (dvě vítězství), tak i na nehody.


Šéf týmu, Flavio Briatore, potvrdil, že mladičký Francouz by měl potvrdit svůj talent, který projevil v roce 2007 v Formuli 3 Series a v roce 2008 v asijské GP2. V obou případech ukořistil titul nejlepšího jezdce.

„Jsme rádi, že můžeme dát Romainovi šanci, závodit za náš tým. Je to neuvěřitelně mladý talent. Očekáváme od něj, že nám ukáže jeho schoposti závodění vedle Fernanda,“ řekl Briatore.


Jen málo lidí dnes pravděpodobně nemá z nové zprávy radost. Jedním z nich bude jistě Nelson Piquet, kterého Grosjean nahrazuje.


„Chtěli bychom poděkovat Nelsonovi, za jeho čas strávený s námi a přejeme mu do budoucna jen to nejlepší,“ dodal Briatore.


Grosjean patrně zažívá jednen z nejlepších dní v životě. Potvrdil, že je velmi poctěn podporou z F1 a obavy z týmového kolegy nemá.


„Je skvělé, že mi Renault F1 Team dal příležitost stát se závodním pilotem. Těším se na jízdy v R29 a budu pomáhat týmu získat ty nejlepší výsledky, jaké jen budou možné. Velká čest je také být týmovým kolegou Fernanda, a to vám říkám - debutovat vedle dvojnásobného mistra světa, je pořádná motivace.“


Na Grosjeanovo místo testovacího a rezervního jezdce se tímto dnem stane Lucas di Grassi, závodník GP2.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu