Aston Martin bus-Aston pro každého Londýňana?

bus

bus | foto: Aston Martin

Nedávno jsme vám přinesli zajímavý koncept na obnovu vozového parku v Londýně. Celou soutěž ale vyhrál někdo jiný. Velmi překvapivě se vítězem stala společnost vyrábějící luxusní GT, totiž Aston Martin.

Slavné Routemastery, které se začaly vyrábět již v roce 1954, tedy před více než padesáti lety, a vyráběly se až do roku 1968, už od roku 2003 s výjimkou některých speciálních tras nejezdí. Jsou nahrazeny moderními ekvivalenty, jenže těm něco chybí. Špetka tradice.

Londýn se rozhodl uspořádat velkou soutěž o dodavatele nových autobusů pro Londýn. Jak trend velí, musí být ekologické (což je ve velmi znečištěném Londýně docela logické) a musí vypadat skvěle.

Před nějakou dobou jsme ukázali koncept Freight*bus, který nás zaujal, ten se ovšem do finálního výběru nedostal. Celou soutěž vyhrály dva koncepty, Capoco design a především Aston Martin. Tato značka překvapila snad všechny účastníky.

Obrázky najdete v galerii níže, já ještě doplním, že vybrané koncepty budou stvořeny jako prototypy 1:1 a teprve z nich bude vybrán absolutní vítěz. Aston Martin a Capoco se zatím rozdělí "jen" prémii pro vítěze designového klání ve výši 75 000 liber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu