Peugeot RC HYmotion4 - 4xkupé

RC Hymotion 4

RC Hymotion 4 | foto: Peugeot

VIDEO: Peugeot v Paříži představil zbrusu nový koncept pojmenovaný RC HYmotion4. Již dříve avizovaný vůz je předobrazem vozu s tvary kupé a čtyřmi dveřmi. Půjde o úplně novou řadu nebo jen nástupce zastarávajícího 607?

Koncept je naprosto typickým příkladem moderní karoserie typu čtyřdveřového kupé. Bude se jednou vyrábět?

Unikátní je rozložení dílů. V zadní část, pod kufrem, najdeme spalovací motor 1,6 turbo o výkonu 217 koní, který je uložen tak šikovně, že neomezuje cestující ani zavazadla. Přední část skrývá elektromotor. A co baterie? Ty jsou přímo v interiéru umístěné ve středovém tunelu. Tohle řešení zaručuje výborné rozložení hmotnosti.

Prvky navazují na starší koncepty, kupříkladu docela proslavený 908 RC. Otázkou je co má koncept předesílat. Nejde o žádný futuristický nesmysl, pod moderně navrženou schránkou se skrývá jakýsi realita. Možná, že právě vidíme nový Peugeot 608, neboť právě Peugeot 607 je tak trochu předchůdcem kupé se čtyřmi dveřmi, právě ony ladné linie se dají k této nově vytvořené třídě přirovnat. 607 se vyrábí již dlouhých 9 let a touží po nástupci.

Možné je ale i nasazení nové řady. O té ale nic nevíme.

Pojďme na závěr ještě na čísla. Pohonná jednotka má 217 koní z benzínového agregátu a 54 koní z elektromotoru. Maximální rychlost téměř olízne číslici 300 a zrychlení na stovku trvá jen 4,4 sekundy. Díky hybridní technologii může spotřeba klesnout na krásnou číslici 4,5 litru na 100 km. 

Na videu se podívejte na pařížské exponáty Peugeotu.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu