Opel Corsa Van - malá sportovní dodávka

Corsa Van

Corsa Van | foto: General Motors

Opel v Paříži představí model Corsa Van - malý "náklaďáček", který má sportovní vzhled, kvalitní interiér a velkou přepravní kapacitu.

Opel vyrábí malé i větší dodávkové vozy už dlouho. Ale teď přichází s konceptem, který se jako užitkové auto rozhodně netváří. Spíše to vypadá na sportovně - praktický kousek. Je totiž odvozena z Corsy GT, která byla představena na ženevském autosalonu. V její výbavě najdeme 17'' litá pětipaprsková kola, červené třmeny kotoučových brzd, přední a zadní nárazník, prahy a zadní spojler z dílen OPC. A protože je to taky dodávka, dále u ní najdeme zatmavená boční zadní okna a nezbytnou přepážku nákladového prostoru.

Uvnitř vás obepnou černá kožená sportovní sedadla, která dokáží podržet tělo i při sportovním využití této "dodávky". Pod kapotou najdeme turbodiesel 1,3 CDTI dávající slušných 90 koní a šestistupňovou manuální převodovku. Aby jízdní vlastnosti této neobyčejné dodávky byly na potřebné úrovni, byl snížen podvozek a aplikováno variabilní progresivní řízení.

Jízdní zážitky při rozvážce zboží budou jistě nezapomenutelné a spoustu kurýrů se nejspíš začne těšit do práce.

Foto: General Motors

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu