Jan Černý veze z Českého Krumlova bronz

Petr Eliáš, 20. května 2018, 18:02 Google+

MOGUL Racing team a posádka Jan Černý – Petr Černohorský vybojovala na Rallye Český Krumlov třetí místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Mogul Racing Team

Sdílejte článek

Už před startem třetí soutěže mistrovství České republiky v rally v Českém Krumlově Jan Černý očekával, že jej čeká hodně složitá soutěž. Tratě v okolí Kaplice a Českého Krumlova jsou známé svou technickou náročností a zrádností a letos se k tomu dle očekávání přidaly ještě rozmary počasí. MOGUL Racing team se na mokrou variantu závodu v předstihu připravoval a test Fordu Fiesta R5 před soutěží absolvoval právě na mokrém povrchu. Podmínky, jaké ale nastaly na úvodních rychlostních zkouškách první etapy Rallye Český Krumlov, neočekával nejspíš vůbec nikdo. Zatímco z výstaviště v Českých Budějovicích, kde soutěž odstartovala úvodní diváckou RZ, odjížděly soutěžní vozy za naprostého sucha a slunečného počasí, tak už na dalším měřeném testu s názvem Ján se nad hlavami závodníků a diváků rozpoutalo doslova peklo. Pokud bychom však peklem mohli nazvat obrovskou průtrž mračen, kterou provázel přívalový déšť a krupobití. Většina závodníků vyrazila na trať s nevhodnými pneumatikami a dojet do cíle RZ byl doslova boj o přežití. V druhé sekci první etapy již pršet přestalo, ale na rychlostní zkoušky se pro změnu snesla tma a bylo třeba se vypořádat s velkým množstvím nečistot, které se na trať vytahaly při prvním průjezdu. Zde se ale Honzovi Černému začalo dařit ještě více. Jan Černý s Petrem Černohorským postupně zrychlovali a v závěru první etapy MOGUL Racing teamu patřilo průběžně čtvrté místo se ztrátou 9,4 vteřiny na bronzovou příčku.

Druhá etapa Rallye Český Krumlov už přinesla o dost stálejší počasí a povrchy rychlostních zkoušek byly převážně suché, jen v některých lesních úsecích bylo potřeba počítat s vodou a blátem. S tím se Jan Černý s Petrem Černohorským skvěle vyrovnali a už úvodní rychlostní zkouška sobotní etapy napověděla, že Jan Černý myslí boj o třetí místo zcela vážně. Na nejdelším měřeném testu soutěže se dvojici MOGUL Racing teamu podařilo zajet třetí nejrychlejší čas a to znamenalo, že Jan Černý se dostal na třetí místo průběžné klasifikace. Posádka dobré rozpoložení a správnou volbu pneumatik v této sekci ještě potvrdila jedním třetím a jedním druhým nejrychlejším časem na RZ a postupně si budovala náskok na třetí příčce. Náskok na soupeře do konce soutěže ještě pomalu narůstal a Ford Fiesta R5 MOGUL Racing teamu přejel cílovou rampu pod zámkem v Českém Krumlově na třetím místě absolutně. Pro Jana Černého a Petra Černohorského je to dosud nejlepší výsledek v letošní sezoně a také nejlepší výsledek na Rallye Český Krumlov.

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing teamu: „Začátek letošní sezony nám nevyšel podle představ a my se pečlivě připravovali na Rallye Český Krumlov a snažili jsme se nepříjemný vývoj zvrátit. Měli jsme v tom plnou podporu v týmu a u přátel, a to mě hnalo dopředu. Podmínky, které byly na trati v první etapě, to se dá jen hodně těžko popsat. Po trati tekly proudy vody, pneumatiky nefungovaly, stěrače nestíhaly, a v tom jsme se pokoušeli závodit. Bylo to vážně hustý. V závěru první etapy za tmy už to bylo dobré. Seděl nám rozpis a měli jsme dobré tempo. V sobotu ráno jsme si s Petrem řekli, že do toho zkusíme jít a věděli jsme, že se nám povedla volba pneumatik. Mám rád rychlé úseky a erzetu Malonty jsem si naprosto užil. Zajeli jsme dobrý čas a já cítil, že na to dnes máme. I v dalších zkouškách se nám dařilo a z třetího místa máme v týmu všichni velkou radost. Chci poděkovat celému týmu, který fungoval jako dobře namazaný stroj a věřil, že nepřízeň ze začátku sezony překonáme a stále mě podporoval. Petr odvedl perfektně svojí práci a já se mohl soustředit na svůj výkon. Druhou etapu a boj o třetí místo s Filipem Marešem jsem si hodně užil a Filipovi gratuluji, protože také podal kvalitní výkon. Slavnostní cílovou rampu v Jelení zahradě pod zámkem v Českém Krumlově jsme si užili. Atmosféra, která tady je, to se musí zažít.“

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý veze z Českého Krumlova bronz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Jan Frei vítězem mezi historiky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud