Završení premiérového ročníku Peugeot Total Rally Cupu proběhlo v Sosnové

Radka Matthey, 20. listopadu 2017, 19:30 Google+

Filip Mareš se spolujezdcem Janem Hlouškem opanovali Peugeot Total Rally Cup 2017. Slavnostní zakončení prvního ročníku poháru proběhlo v sobotu 18. listopadu na Setkání mistrů v Sosnové.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nový soutěžní pohár pro klientsky oblíbené vozy Peugeot 208 R2 odstartoval letos na jaře při obnovené premiéře Valašské rally. Na tomto projektu spojili síly nejen tradiční partneři v rally, Peugeot a Total, ale i společnost Gefco, která se stala generálním partnerem poháru, a Gekon Racing, jenž pohár zaštítil v roli promotéra a organizátora. Peugeot Total Rally Cup, který se letos představil na pětici českých rally se sedmi přihlášenými soutěžními posádkami na vozech Peugeot 208 R2, přinesl napínavé souboje jak v rámci třídy 6, tak i na každém ze závodů, a to díky zápolení na prvních dvou příčkách v podání Filipa Mareše a Simona Wagnera. Na prvním závodě získal pohárové zlato Rakušan Wagner, na dalších rally ale podlehl tlaku Mareše, který zlato získal hned čtyřikrát.

V celkovém hodnocení tak první ročník Peugeot Total Rally Cupu opanoval Filip Mareš s osmnáctibodovým náskokem, druhý skončil Simon Wagner a bronz připadl Tomáši Pospíšilíkovi, jenž oproti prvním dvěma obsadil pohárové pódium pouze na Rallye Český Krumlov a Rally Hustopeče. A zatímco trojice vítězných pilotů obdržela v celkovém hodnocení navíc k pravidelným finančním prémiím i vítězné poháry, Mareš s Hlouškem za prvenství v poháru získali i prémiový šek na 5000 eur k nákupu náhradních dílů Peugeot. Je nutno připomenout, že vítěz premiérového ročníku poháru Filip Mareš spolu se spolujezdcem Janem Hlouškem opanovali nejen pohár Peugeot Total Rally Cup, ale i české dvoukolky, získali také prvenství ve třídě 6 a dokonce bronz v ERC Junior U27.

Předání cen za celkové umístění v poháru se uskutečnilo v sobotu 18. listopadu při Setkání mistrů v Sosnové a oficiálně tak završilo první ročník Peugeot Total Rally Cupu.

Podrobnosti o poháru najdete na internetových stránkách www.gekonracing.cz a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/Gekon-Racing-sro-168494039868208/ 

Vytisknout

Diskuze: Završení premiérového ročníku Peugeot Total Rally Cupu proběhlo v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Setkání mistrů

Hvězdy, show, akce i havárie na Setkání mistrů

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud