Čendova RZetka

Jan Merta, 23. září 2016, 10:00 Google+

ČENDOVA RZTKA ... Tak zněl název akce uspořádané na uctění památky Martina Vodehnala, který nás před 10 lety opustil po tragické nehodě na rally Střela. Někteří nemohli snad ani dospat a tak celá akce započala již v pátek, kdy v depu, nedaleko Kvasinské Škodovky, „zakempilo“ pár nedočkavců. Hned druhý den ráno se depo fofrem zaplňilo a celá akce mohla odstartovat. Počasí přálo hned od brzkých ranních hodin. Tím dodávalo akci na správné atmosféře a přilákalo početnou diváckou kulisu. Ještě před vlastním startem pronesl hlavní organizátor Rudolf Zahradník pár nezbytných slov ke zúčastněním.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Čendova RZetka

Čendova RZetka | foto: Jan Merta

Sdílejte článek

No a už se najíždělo na start 4,5 km dlouhé RZ. Ta obsahovala rychlé protahováky a ještě rychlejší rovinky s retardéry střídajicí se s technickými pasážemi. Divácky nejzajímavější bylo předposlední levé odbočení , kde speciály vytahali štěrk a o zábavu bylo postaráno. Množství divokých průjezdů bavilo diváky stále víc. Své umění zde předvědlo pestré startovní pole čítající  škodovky 110,120,130L/LR/RS, dýmící naftovou Fábii až po čtyřkolky jako byl Lancer nebo Lacia Delta Integrale. Jendu z Lancií pilotoval i sám Ruda. Libůstkou byl Josef Vodehnal na svém Moskviči a jeho silně srdcařská jízda tak jak si ji pamětníci a fotografie pamatují. V pozadí nezůstávali ani ostatní posádky. Po odmlce vytáhli na vzduch svou rychlou LRku i Petr Šimurda s Milanem Dlouhým. Výsledné obsazení startovní listiny se šplhalo ke 30tce startujících. Stále odvážnější průjezdy nabírali na atraktivitě. Došlo i na polibek s břízkou, pokusy o orbu vyprahlého pole a atak slaměného balíku. Vše bez skřiveného vlásku, pouze plechová kosmetika.

img-responsive

Čendova RZetka | foto: Jan Merta

V odpoledních hodinách opustil trať poslední vytrvalec. A všichni se přesunuli do nedaleké Lukavice kde v kulturním domě pokračoval program připomenutím proč se akce konala, promítáním videí a fotek ze závodů a volnou zábavou při hudbě.

img-responsive

Čendova RZetka | foto: Jan Merta

Vzhledem k množství kladných ohlasů od posádek i diváků se sobota 10. září 2016 zapíše do paměti jako příjemně stávený den při vzpomínce na mladého a talentovaného jezdce. Velké poděkování patří celému organizačnímu týmu kolem Rudy a sboru dobrovolných hasičů z Panské Habrové, kteří se starali o hladký průběh nejen na trati, ale i v depu o žízeň a hlad účastníků. Zrovna tak i obcím Kvasiny,  Lukavice, Lipovka a městu Rychnov nad Kněžnou za potřebné povolení. Na závěr nezbývá, než doufat v založení každoročí tradice.

 

Vytisknout

Diskuze: Čendova RZetka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Čendova RZetka

Čendova RZetka ve fotografii

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud