Honza Černý míří na Šumavu

Petr Eliáš, 27. dubna 2016, 21:17 Google+

Vítězná posádka úvodní soutěže roku 2016 Jan Černý – Petr Černohorský z MOGUL Racing Teamu se připravuje na start v Rally Šumava Klatovy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Úvod letošní sezony vyšel posádce MOGUL Racing Teamu ve složení Jan Černý – Petr Černohorský skvěle. Na prvním podniku Rallysprint série v České republice se jim při Valašské rally podařilo zvítězit. MOGUL Racing Team má v plánu start na všech šesti soutěžích MČR v rally a tou první je nadcházející Rallye Šumava Klatovy, která odstartuje v pátek 29. dubna 2016 v západočeských Klatovech. Při loňské premiéře se Škodou Fabia S2000 a současně při prvním startu společně s Petrem Černohorským, se Janu Černému na Rallye Šumava podařilo vybojovat šesté místo absolutně.

MOGUL Racing Team vyrazí do 51. Rallye Šumava Klatovy ve stejné sestavě, jako v loňském roce, jen zkušeností se soutěžním automobilem Škoda Fabia S2000 má posádka o dost více, a stejně tak souhra jezdce a spolujezdce od loňského roku udělala velký pokrok. Ve startovním poli letošního ročníku Rallye Šumava Klatovy jsou více než dvě desítky čtyřkolek nejvyšší kategorie 2, případně vozů WRC, které mohou pomýšlet na umístění na stupních vítězů. Konkurence je tedy nesmírně silná a pro diváky to slibuje napínavou podívanou. Na startu se objeví i dvě tovární posádky z Mladé Boleslavi s vozy R5 a v této silné konkurenci bude chtít Honza Černý s Petrem Černohorským ukázat, že jejich špičkově připravená Škoda Fabia S2000, které v motoru koluje olej MOGUL, je stále soutěžním nářadím na té nejvyšší úrovni. Budou na to mít celkem dvanáct rychlostních zkoušek, které jsou rozdělené do dvou etap o celkové délce 150 kilometrů. Úvod soutěže už tradičně patří Činovskému okruhu u Klatov a legendární „špici“ s velkým diváckým místem. Během první etapy se bude závodit i za tmy. Cílem Rallye Šumava na náměstí Míru v Klatovech projedou nejrychlejší posádky v sobotu v podvečer.

Jan Černý, jezdec: „Musím říci, že jsme po Valašce v dobré náladě. Ona spíše trvá dobrá nálada a pohoda, ve které jsme na Valašku přijeli, a v tomhle rozpoložení chci odstartovat i do Rally Šumava. Při testu před Valaškou jsme našli správnou pohodu v autě a já si řízení užíval. Vzpomínám si na náš loňský start na Šumavě, kdy jsme spolu s Petrem seděli poprvé společně v závodním autě, a dnes jsme někde úplně jinde. Celý tým udělal obrovský pokrok a já také. Těším se na Šumavu, věřím, že můžeme zajet dobrý výsledek, a hlavně si chci jízdu užít a dobře reprezentovat naše partnery. Diváky zvu, ať se přijedou podívat přímo do Klatov, protože taková krásná startovní listina na téhle rally dlouho nebyla. Udělejte si čas, přijeďte, zastavte se u nás v servisu, protože to bude „dobře hustý“.

Petr Černohorský, spolujezdec: „Honza na Valašce jasně ukázal, že se bude chtít měřit s těmi nejrychlejšími. Zatím není stále na svém limitu, ani na limitu auta, a může jet ještě rychleji. Já mám radost, že můžu být u toho právě já, a že jsem tím, kdo mu může pomoci být ještě rychlejší. Jsem rád, že nás MOGUL intenzivně podporuje. Do první soutěže MČR v rally letos jdeme připraveni starty v Žiželicích, na Valašce, po velkém testu, a auto od Romana Kresty funguje skvěle. Na Šumavě bude letos obrovská konkurence, a tolik kvalitní techniky tady dlouho nebylo. My jsme tady proto, abychom zrychlovali. Honza na to má a já současně cítím, že čím pojede rychleji, tím ho časem začne brzdit můj věk a moje rozměry a hmotnost v autě. Zatím ale máme společně prostor ke zrychlování.“

Petr Kalach, marketing manager Paramo: „Jsme velmi rádi, že v týmu panuje veselá a optimistická nálada. Honza na Valašce předvedl, že je ve skvělé formě a že celý tým funguje perfektně. S Petrem jsou již sehraní a my jim přejeme do dalšího závodu hodně štěstí. Rally Šumava bude setkáním toho nejlepšího v našem automobilovém soutěžním sportu, zveme proto všechny milovníky rychlých kol již tento víkend do Klatov a posádce MOGUL Racing Teamu přejeme co nejlepší umístění.“

Vytisknout

Diskuze: Honza Černý míří na Šumavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

kl racing

KL Racing so Sýkorom začína boj vo veľkom českom majstráku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud