V Jižní Koreji začala inspekce FIA

Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: BMW Motorsport

Do startu prvního tréninku na historicky první Velké Ceny Koreje zbývá už pouze 11 dní a na okruhu probíhají hektické dokončovací práce. Korejci již nemají moc času, protože inspekce, která definitivně rozhodne o tom, zda se za dva týdny v Asii pojede nebo ne, dnes začala.

V Jeongamu dnes začala dvoudenní inspekce FIA, která určí, zda se může na okruhu odjet první závod F1 již letos. Charlie Whiting včera hned po skončení Velké ceny Japonska odletěl do Koreje, aby zde zhodnotil stav prací a učinil definitivní rozhodnutí, zda se zde 24. října uskuteční závod F1. Rozhodnutí bychom se měli dozvědět nejpozději ve středu.

Jaká kritéria budou rozhodovat o tom, zda Whiting určí trať za způsobilou k závodu F1 nebo ne, nevíme. V současné době však na okruhu stále ještě pracují stovky dělníků, kteří v enormním časovém tlaku provádějí dokončovací práce. Všichni se pokoušení o zázrak.

Zatím je skoro dokončena pouze hlavní tribuna a boxy, zbývající tribuny jsou buďto v rozestavěném stavu nebo nestojí vůbec. Navíc velká část prostor okruhu není vyasfaltovaných, proto když minulý týden zapršelo, tak to způsobilo velkou paniku.

Detailnější názor o připravenosti okruhu si můžete udělat po nahlédnutí do fotogalerie německého serveru motorsport-total.com, viz zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu