Ferrari: Velká cena Evropy byla skandální!

Domenicali, Stefano

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari označilo Velkou cenu Evropy za skandál, který by mohl ohrozit reputaci sportu. Tým se domnívá, že závodní prohřešky nebyly posuzovány spravedlivě.

Maranellský tým dal na svém oficiálním webu průchod frustraci. Podle týmu je do očí bijící nespravedlností, že Lewis Hamilton neztratil ani pozici poté, co předjel safety car.

"Skandál, to je názor mnoha fanoušků a zaměstnanců, kteří všichni souhlasí, že neexistuje lepší výraz pro popis toho, co se při Velké ceně Evropy odehrálo," píše se na webu italského týmu.

"Způsob, jakým bylo v průběhu závodu a po něm přistupováno k incidentům přináší pochybnosti, které by mohly znovu uškodit pověsti formule jedna, jak už se po celém světě děje," naznačuje Ferrari možnost, že nebylo všem měřeno stejným metrem.


Alonso se shodne se svým týmem : "Velká cena Evropy nebyla spravedlivá!"

Stejné pochybnosti bezprostředně po závodě vyjádřil rozčílený Fernando Alonso, ktrerý byl ještě otevřenější.

"Je to ostuda. Ne pro nás, protože tohle je závodění, ale pro fanoušky, kteří sem přišli a viděli zmanipulovaný závod," řekl Alonso španělské televizi.

"Jeli jsme dobře, po povedeném startu byli třetí. Pak vyjelo safety car, to se nám moc nehodilo, ale Hamilton ho předjel. Něco takového jsem nikdy neviděl, předjel pod žlutými vlajkami i medical car. Byli jsme od sebe asi metr. On ale dojel druhý a já devátý.

Měl jsem dojet jako druhý. Po vyjetí zpomalovacího vozu jsem měl dojet - a dojel - devátý. Hamilton měl být osmý. Ale tady, když uděláte normální věc, jakou je respektování pravidel, dojedete devátý. Ten, kdo se jimi neřídí, dojede druhý,"
prohlásil Španěl rozhořčeně.

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu