Tovární jezdci Porsche oficiálně poztvrzeni

iM1, 4. prosince 2016, 18:30 Google+

Na akci Night of Champions ve Weissachu závodní oddělení Porsche každoročně bilancuje právě ukončenou závodní sezónu a oznamuje tovární sestavu pro tu následující. Jak se naše odhady lišily od skutečnosti?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tovární sestava Porsche pro rok 2017

Tovární sestava Porsche pro rok 2017 | foto: Porsche

Sdílejte článek

LMP1

Po odchodu 3 matadorů muselo Porsche doplnit 50% jezdecké sestavy v nejrychlejší kategorii. Z mistrovského tria zůstal pouze Neel Jani, ke kterému se do vozu se startovním číslem 1 podle očekávání posadí zkušený vytrvalostní jezdec a mistr světa z roku 2012 André Lotterer, který do Porsche přesedá z bývalého konkurenčního vozu Audi R18 e-tron Quattro poté, co Audi výrazně redukovalo své sportovní aktivity a rozpustilo svůj tým z vytrvalostního mistrovství světa. Třetím do party je 32 letý Angličan Nick Tandy, který v minulé sezóně hájil barvy Porsche v americkém vytrvalostním seriálu IMSA.

Druhou posádku tvoří osiřelá dvojice Timo Bernhard, Brendon Hartley, které doplní Earl Bamber. Ten nejprve prohrál interní souboj o obsazení sedačky po odchodu Marka Webbera, ale poté, co z týmu LMP1 odešli i Marc Lieb a Romain Dumas, se nakonec štěstí usmálo i na tohoto 26 letého Novozélanďana.

V tuto chvíli ještě Porsche oficiálně neoznámilo nasazení třetího vozu do závodu 24 hodin Le Mans a proto ani nebyla oznámena posádka, která by měla závod v tomto třetím voze absolvovat.

Nový prototyp se staronovým označením 919 Hybrid bude evolucí stávajícího mistrovského stroje. Bude mít kompletně rekonstruované všechny důležité komponenty a optimalizovanou aerodynamiku a ve zcela novém barevném designu se poprvé představí 23. března v italské Monze, kde se odehraje prolog WEC sezóny 2017.

Porsche 919 Hybrid #1 - Neel Jani, André Lotterer, Nick Tandy

Porsche 919 Hybrid #2 -Timo Bernhard, Brendon Hartley, Earl Bamber

LMGTE

V sezóně 2017 se Porsche s továrním týmem vrací do World Endurance Championship také v kategorii LMGTE, ve které bude nasazovat dva vozy. Za jejich volanty se budou střídat Jörg Bergmeister, Sven Müller, Michael Christensen, Romain Dumas, Wolf Henzler a Patrick Long.

V americkém seriálu IMSA budou barvy Porsche hájit také dvě tovární posádky. #911 budou řídit Patrick Pilet a Dirk Werner, které v dlouhých závodech (např. 24H Daytona, 12H Sebring, Petit Le Mans) doplní Frederic Makowiecki a ve voze #912 se budou střídat Kévin Estre a Laurens Vanthoor, které ve 4 „dlouhých“ závodech doplní Richard Lietz.

Všechny 4 posádky budou mít k dispozici zcela nový vůz Porsche 911 RSR, který jsme vám představili v samostatném článku ZDE.

Vytisknout

Diskuze: Tovární jezdci Porsche oficiálně poztvrzeni

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

BMW sice dostalo letos úlevu, díky které vyhrálo, ale šampionát to potřeboval

Stuck: Výhoda BMW, i přes zisk titulu, byla 100% správná

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud