Přípravy nového vozu BMW pro WEC povede Martin Tomczyk

iM1, 28. října 2016, 00:00 Google+

BMW oznámilo od sezóny 2018 vstup do kategorie GTE vytrvalostního mistrovství světa. Pomalu vyplouvají na povrch další detaily tohoto příběhu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Martin Tomczyk povede přípravy nového GTE projektu automobilky BMW směřujícího do WEC

Martin Tomczyk povede přípravy nového GTE projektu automobilky BMW směřujícího do WEC | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Jak jsme vás již dříve informovali, dlouho očekávaný návrat BMW do vytrvalostního šampionátu se uskuteční na začátku sezóny 2018 - článek si můžete přečíst ZDE. Nový vytrvalostní program bude vystavěn na doposud nekonkretizované platformě, BMW tyto své plány doposud celkem úspěšně tají. Že se ale v táboře mnichovské automobilky začíná pracovat na projektu WEC dokládá například angažování Toma Blomqvista v týmu ESM pro nadcházející závod v Číně.

Německý motoristický server motorsport.de přinesl informace, že vedoucím projektu BMW GTE byl jmenován Martin Tomczyk. Tento 34 letý závodní jezdec má s okruhovými závody velké zkušenosti. Před 15 lety začínal v seriálu WTCC, v roce 2011 vybojoval ve voze Audi týmu Phoenix mistrovský titul v DTM a v poslední době zkoušel i vytrvalostní GT závody, např. 24 hodin ve SPA Francorchamps v týmu BMW Team Italia nebo 24 hodin na Nürburgringu v týmu Rowe Racing.

Další detaily drží BMW zatím stále v tajnosti, ale zdá se, že Martin Tomczyk stráví celý příští rok prací na vývoji, testování a přípravách zcela nového GTE „dobyvatele“ zn. BMW pro World Endurance Championship.

Vytisknout

Diskuze: Přípravy nového vozu BMW pro WEC povede Martin Tomczyk

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tento obrázek ze závodu na dráze Fuji Speedway již neuvidíme.

Co říkají k odchodu Audi představitelé WEC?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud