Rošády v Šanghaji

iM1, 26. října 2016, 13:25 Aktualizováno 4.11.2016, 09:42 Google+

Tom Blomqvist, závodní jezdec BMW v seriálu DTM, usedne v čínské Shanghaji za volant prototypu LMP2 stáje Extreme Speed Motorsports. Jakými dalšími změnami projde startovní pole 6 Hours of Shanghai?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bude Tom Blomqvist od sezóny 2018 hájit barvy BMW v seriálu WEC?

Bude Tom Blomqvist od sezóny 2018 hájit barvy BMW v seriálu WEC? | foto: BMW Motorsport

Sdílejte článek

Britský jezdec, kterého fanoušci DTM znají jako jednoho z pilotů, kteří bojovali za volanty vozů BMW v letošním německém mistrovství cestovních vozů, se počátkem listopadu posadí do prototypu Ligier JSP2. 22-letý Brit v posádce strýčka Colonela nahradí Gieda van der Gardeho.  Blomqvist má s podobnými závody již letmou zkušenost, za volantem BMW GT3 se svezl na Nordschleife v rámci Blancpain GT serie. S největší pravděpodobností BMW pomalu zahajuje testy svých dosavadních jezdců, ze kterých vybere vhodné kandidáty pro nově se utvářející posádky, které budou od roku 2018 hájit barvy mnichovského výrobce v seriálu FIA-WEC v kategorii LMGTE (o vstupu BMW do WEC jsme psali ZDE).

Syn Stiga Blomqvista, mistra světa v rallye z roku 1984, poskytl v rámci závodního víkendu v Šanghaji několik rozhovorů z nichž vybíráme to podstatné: "Jsem rád, že jsem dostal tuto zajímavou příležitost a těším se na svou premiéru v LMP2. V rámci volných jízd se budu snažit maximálně využít čas na dráze, abych si zvykl na auto a na některé odlišnosti ve vytrvalostních závodech. Vím, že závod bude těžký, ale já mám výzvy rád. Vytrvalostní šampionát má velmi vysokou úroveň a kvalita jezdců tomu odpovídá. Ano, chtěl bych v budoucnu prorazit v podobných sériích, proto jsem zde, abych sbíral zkušenosti. Rád bych udělal dojem v LMP2 a pak uvidíme. jak se to vyvine."

Další hned dvojnásobná změna se odehraje v týmu Manor.  Testovací jezdec týmu Williams F1 Alex Lynn doplní dvojici Richard Bradley / Matt Rao (vůz #44) a Mathias Beche (dříve Rebellion LMP1 #12) posílí duo Roberto Gonzales / Tor Graves (vůz #45).

Do vozu Corvette #50 týmu Larbre Competition usedne v Číně Francouz Romain Brandela, který má vytrvalostní zkušenosti z Le Mans 2013 a 2014.

Vytisknout

Diskuze: Rošády v Šanghaji

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

O první místo v šampionátu jezdců 2016 je velká tlačenice

Čínské výzvy: Kdo rozluští čínskou tajenku?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud