FOTA bude mít větší vliv na pravidla

FOTA

FOTA | foto: FOTA

FOTA na dnešní tiskové konferenci odhalila některé podrobnosti včerejší dohody s FIA. Flavio Briatore, který vede komerční skupinu FOTA, bude nyní pracovat na nové Concordské dohodě a spolupracovat s FIA na zvýšení atraktivity Formule 1.

„Ponecháme si stejná pravidla z roku 2009 pro všechny, je to extrémně důležité. V F1 budeme mít stabilitu minimálně do roku 2012, to znamená, že nebudou zvýšené výdaje, protože stabilita nic nestojí.
Budeme mít také stejnou správu, jako v minulých letech, kdy pravidla vycházela z jasné procedury od Komise F1. Budeme pokračovat jako týmy, jako automobilky, v práci na důležitých omezeních nákladů, jak už se nám to s úspěchem povedlo v oblasti motorů a převodovek,“
řekl Luca di Montezemolo. „Flavio bude spolupracovat s majitelem komerčních práv na zlepšení show v zájmu sportu.“

Šéf týmu McLaren Whitmarsh dodal, že týmy budou více naslouchat přáním diváků: „Myslím, že víte, že FOTA provedla velice zajímavý průzkum mezi fanoušky, aby zjistila, co si přejí. To vedlo k některým návrhům, které jsme předložili FIA. Bohužel žádné z těchto návrhů a doporučení, u kterých jsme věřili v jejich správnost, neprošly. Nyní v této práci musíme pokračovat.

Týmy FOTA se dále shodly, že příští prezident FIA by neměl mít současnou ani historickou spojitost s některým z nich a měl by být neutrální.
Dále nejsou proti přijetí nováčků do jejich asociace a včerejší dohodu považují za výhru pro Formuli 1.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu