Ferrari odhaluje novou zbraň: SF15-T - vpředu opět s pull-rodem

Petr Hlawiczka, 30. ledna 2015, 12:00 Google+ Ferrari 2015

Scuderia Ferrari je dalším týmem, který předvedl krásy svého nového rudého monopostu. Veřejnosti ukázala vůz s označením SF15-T.

Počet komentářů:  48 komentářů (Poslední 31.01. 15:10) Napište svůj názor
Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

SF15-T je 61. vozem, který Ferrari postavilo pro účast v šampionátu Formule 1, druhým po opětovném zavedení turbomotorů. "První rok těchto nových pravidel byl pro Scuderii velmi náročný a lekce, které jsme se naučili, jsme důkladně uplatnili u SF15-T, abychom vytvořili auto, které je v každém ohledu velkým pokrokem proti F14-T," uvádí Scuderia.

Šasi
Nejnápadnější vizuální odlišností od minulého vozu je nižší, plochý nos, jehož špička je tupá a sahá až k podlaze. "Pravidla pro rok 2015 povolují SF15-T atraktivní tvar nosu, který s sebou nese také výbornou aerodynamickou výkonost."

Záď vozu je mnohem užší, což má umožnit vyšší tvorbu přítlaku z kritických povrchů. Zadní křídlo bylo hodně přepracováno, aby poskytovalo stabilní výkonnost v zatáčkách a na rovinkách vyšší DRS efekt.

Vpředu zůstává jako jediné u zavěšení typu pull-rod, stejný systém je i na zádi. Jeho kinematika byla upravena tak, aby docházelo k lepšímu využití pneumatik Pirelli. Přední a zadní brzdové kanálky byly přemodelovány, aby poskytovali více chlazení třmenů a disků, a přitom generovaly více přítlaku než loni.


Video: Prezentace nového Ferrari SF15-T (zdroj: Scuderia Ferrari)

Integrace
Stejně jako v roce 2014 kladou pravidla silný důraz na velkou integraci pohonné jednotky a šasi. Není to pouze o vnitřním uspořádání - nalezení místa pro veškeré vybavení vozu, ale o tom, aby pohonná jednotka a šasi společně dosahovali té nejvyšší možné výkonnosti.

"Škála pečlivě zvolených konstruktérských cílů zajišťuje, že SF15-T má optimální chlazeni pro poskytování toho nejlepšího celkového přítlaku a výkonnostních úrovní. K pečlivě navrženému internímu proudění vzduchu se u chlazení zlepšilo maticové rozložení, které samotné umožní zrychlení o několik desetin sekundy na kolo ve srovnání s minulým rokem," vysvětluje Ferrari.

Brzdy
V sezóně 2014 byl poprvé zaveden systém elektronického řízení brzdného účinku "brake-by-wire" (BBW). Umožňoval rekuperaci maximálního množství elektrické energie při brzdění při zachování optimálního brzdného účinku.

V praxi se mnohem lépe dařilo s rekuperací, s rozložením brzdného účinku a konstantním pocitem pro jezdce týmy občas bojovaly. "BBW byl hodně zlepšen během sezóny 2014 a SF15-T je dále optimalizováno, aby produkovalo brzdovou odezvu, která by pilotovi měla umožnit citlivou kontrolu při brzdění na limitu."

zad ferrari
Zadní zavěšení Ferrari (foto: Scuderia Ferrari)

Převodovka
Scuderia pracovala na detailech nové převodovky, aby zajistila, že dosáhne pokroku ve všech oblastech. Volba 8 převodových poměrů zůstává po prvním závodu fixní pro celou sezónu. "Naše zkušenosti z minulého roku nám umožnily pečlivě vybrat tyto převodové poměry pro co nejlepší využití během sezóny."

Spojka je tradičně silnou stránkou Ferrari (jak jsme mohli pozorovat u startů Fernanda Alonsa minulý rok). I ta se dočkala dalšího vylepšení, aby SF15-T i letos dosahovalo silné výkonnosti během startů.

Hmotnost a pneumatiky
Nová pravidla navyšují minimální hmotnost o 11 kg na 702 kg proti minulému roku. SF15-T této možnosti v pravidlech využívá pro získání dodatečných výkonnostních rysů pod kapotou. Přitom se snaží udržet pracovní úroveň zátěže ke snížení těžiště vozu.

Pneumatiky se proti loňsku moc nemění. Týmy si ještě v roce 2014 vyzkoušely nové pláště, které poskytují na zádi více přilnavosti, obzvlášť při zátěži při kombinaci zatáčení a trakce. Škála pneumatik bude i letos velmi podobná, ale "výkonnostní úroveň SF15-T bude mnohem vyšší než u F14T, a měla by nám umožnit využít veškerou výkonnost dostupnou v gumě," slibuje Scuderia.

Čísla z výroby
Scuderia uvádí, že na něm odpracoval 250 tisíc hodin, na jeho výrobě se podílelo 300 dodavatelů z 15 různých krajin a na jeho stavbu použila 20 tisíc metrů čtverečních látky z uhlíkových vláken. Motor, převodovka a šasi se skládá z 20 tisíc různých součástí a při vývoji tým strávil 1500 hodin. Pro výrobu také použil 100 různých kovových slitin a na projektu v rámci Ferrari spolupracovalo 700 lidí.

ferrari sf15t
Tým při prezentaci nového vozu (foto: Scuderia Ferrari)

Technický ředitel James Allison o svém novém díle prozrazuje: "Velká ztráta v naší výkonnosti byla loni nepřijatelná. Snažili jsme se u auta pro rok 2015 napravit slabiny, které podle nás byly u vozu 2014 obzvlášť patrné.

K velkým ziskům došlo při vnitřním uspořádání vozu. Záď vozu je na první pohled odlišná od loňského vozu. Byli jsme úspěšní při zužování všech pod kapotou. K tomu došlo díky množství práce nejen v aerodynamickém tunelu, ale také konstrukčním srdci společnosti, když jsme pokoušeli nalézt návrhy chladičů, které by byly podstatně efektivnější. Z každého centimetru radiátorů dokážeme tedy dostat více chlazení než minulý rok, proto jsme byli schopni auto na zádi uzavřít.

Myslím, že letos budou všechny vozy na roštu přitažlivější v přední části, protože po několika letech jsme podle mě konečně vynalezli pravidla, díky kterým získáváme to, co z bezpečnostního pohledu chceme, a přitom nevytvářejí nehezké rysy minulých let. Takže si myslím, že všichni budou vypadat vpředu pěkněji - a Ferrari pro rok 2015 to v tomto ohledu hezky splňuje.

Každý rok stanovujete oblasti vozu, kterým se chcete věnovat a zlepšit je. Tato rozhodnutí musíte volit celkem pečlivě, protože když se rozhodnete pracovat na jedné části vozu, tak se zároveň rozhodujete nepracovat na jiné části, protože nemáte neomezené zdroje."

difuzor
Záď vozu SF15-T (foto: Scuderia Ferrari)

Vpředu opět pull-rod - proč?
"Když se tedy odhodláte k práci, musíte si docela pečlivě vybrat věci, které podle vás přinesou maximální užitek. A push-rod / pull-rod vpředu má své výhody a nevýhody ve všech ohledech," vysvětluje Allison.

"Pull-rod je možná těžké učinit lehkým a pevným, ale zřejmě je z něj snadnější dostat aerodynamickou výkonnost. Takže to má své výhody i obtíže. Šlo o oblast vozu, o které jsme cítili, že v ní nespočíval problém loňského vozu, proto si u SF15-T opravdu v této době nezasloužila investici v podobě námahy."

ferrari f14t sf14-t
Srovnání loňského Ferrari (nahoře) s letošním SF15-T (foto: Scuderia Ferrari/F1news.cz)

ferrari - mclaren
A pro zajímavost srovnání s McLarenem a jeho velmi úzkými bočnicemi
(foto: McLaren/Scuderia Ferrari/F1news.cz
)

 

Fotografie nového Ferrari najdete pod článkem, snímek ve vysokém rozlišení mezi tapetami.

Vytisknout

Diskuze: Ferrari odhaluje novou zbraň: SF15-T - vpředu opět s pull-rodem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 48, poslední 31.01.2015 15:10 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 48 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Sauber

Sauber představuje nové auto a zbarvení: C34 ve žluto-modré + technické…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. "Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud