Montezemolo o ztrátě Ferrari: Musím s tím velmi rychle něco udělat

di Montezemolo, Luca

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo nehodlá trpět současný stav, kdy Ferrari na počátku sezóny na nejlepší opět ztrácí i poté, co najalo spoustu odborníků, kteří přistoupili agresivně k návrhu nového vozu F2012. Chce poznat příčiny ztráty na nejlepší týmy a provést potřebné změny.

Včera se Montezemolo společně s nejvyššími muži skupiny Fiat - Johnem Elkannem a Sergiem Marchionnem objevil na autosalónu v Ženevě, kde byla představena F12 Berlinetta - vůbec nejsilnější silniční vůz Ferrari v historii (více o něm zde).

Při té příležitosti Montezemolo opět kritizoval Formuli 1: "Nelíbí se mi tahle F1. Aerodynamika dělá 90 % a pouze díky KERSu je možný vývoj, který lze uplatnit při výrobě silničních vozů."

Poté se zmínil o současných problémech závodního týmu, který v předsezónních testech nepodával příliš přesvědčivé výkony a podle technického ředitele Pata Frye nebude mít v Melbourne ani na pódium (více zde). Dle odborníků Ferrari zaostává nejen za Red Bullem a McLarenem, ale zřejmě i za Mercedesem a Lotusem.

"Hovořil jsem s Alonsem a on mi řekl, že vůz má mnoho dobrých stránek, ale že to bude vyžadovat čas, než odemkneme jeho potenciál. Auto stále poznáváme a teprve v Melbourne budeme vědět, jak na tom jsme.

Doufám, že to není pravda, že se budeme na začátku trápit, i když Alonso je vždy velmi objektivní. A pokud ano, rád bych pochopil, proč k tomu dochází a kolik sekund budeme potřebovat na to, abychom to spravili," zdůrazňuje prezident Ferrari podle listu La Gazzetta dello Sport.

alonso
Fernando Alonso je v Barceloně zatlačován do boxů (foto: Scuderia Ferrari)

Tým z Maranella podle italského novináře Giorgia Pioly pracuje na významné modifikaci šasi, které by mělo obsahovat nové bočnice. Tato úprava si ve světle technických pravidel FIA (článek 16.1.2) vyžádá opětovné absolvování nárazových testů. Podle Pioly k podobné úpravě mají sáhnout také další dva týmy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 46 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu