Rozhovor s Ricciardem: Chtěli jsme toho dosáhnout trochu víc

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Daniel Ricciardo pro F1 Racing popisuje svou druhou sezónu v F1. Jak si zvyká na pneumatiky Pirelli? A co mladík ve službách Toro Rosso říká o kvalifikacích?

Jsme již lehce za polovinou sezony. Jak byste zhodnotil svoje účinkování a učinkování svého týmu, Toro Rosso?
Touto dobou jsme toho chtěli mít dosaženého trochu víc. Co se týmu týče, tak je jasné, že Sauber, Force India a Williams udělaly větší pokrok než my. Není to žádná katastrofa, ale chtěli jsme na tom být lépe. Máme před sebou stále ještě skoro polovinu sezony, takže zůstávám optimistou, že se nám může podařit se vrátit. 

Myslíte si, že jste se již naučil dobře ovládat pneumatiky Pirelli?
Cítím, že už jim rozumím více než ze začátku, ale není to lehké. Jeden týden si myslíte, že už to máte a pak se druhý víkend divíte, co děláte špatně. Vlastně pár posledních závodů pro mě šlo dobře co se závodní rychlosti týče. Kvalifikaci ještě stále nemám perfektní, ale vypadá to, že se to ubírá dobrým směrem. 

Je tedy vašim aktuálním cílem pravidelně bodovat?
Jo. Už jsme letos mohli vícekrát dojet v TOP10, ale už jen to, že vidíte rychlost, je povzbuzující. V bodech trochu zaostáváme, ale není to celý příběh. Chceme být konkurenceschopní, nechceme dojíždět desátí v každém závodu, protože každý vypadne. 

ricciardo
Daniel Ricciardo s vozem Toro Rosso STR7 v Maďarsku (foto: Scuderia Toro Rosso)

Jako relativně nezkušený jezdec se asi musíte učit pokaždé, když sednete do auta...
Jo, to jsem a kvalifikace je něco, co potřebuje čas, než to vychytáte. V Bahrainu mi to perfektně vyšlo, ale pak už se mi tak nezadařilo a myslím si, že to ukazuje, jak těžké je vypořádat se s tím. 

Čím je to tak těžké - je to o jezdeckém stylu nebo o psychice?
Myslím, že to má co dělat se zkušenostmi, musíte mít důvěru v gumy v prvním kole, ve výjezdovém kole je musíte dobře zahřát. Snažím se tomu víc a víc porozumět, ale potřebuju to předvést na trati. Je to trochu umění to všechno sladit dohromady. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu