Horner: Vettel jel neuvěřitelně

Horner, Christian

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel letos vyhrál čtyři z pěti dosavadních závodů, naposledy včera ve Španělsku. Jeho včerejší výkon označil jeho týmový šéf, Christian Horner, za neuvěřitelný.

Christiane, Váš tým vyhrál čtyři z pěti letošních závodů, mohlo by to být ještě lepší?
Christian Horner: Ano, pokud bychom měli pět vítězství z pěti. Navíc, v Barceloně to nebylo kompletní, protože jsme na pódiu neměli Marka (Webbera). Jeho závod ovlivnil Fernando Alonso na Ferrari. Markův lepší výsledek byla jediná věc, která dnes chyběla. Sebastian předvedl skvělý výkon. To díky němu naše strategie fungovala. Předvedl opravdu neuvěřitelnou jízdu.

Jaké myšlenky se Vám honily hlavou, když jste viděl, jak se na startu téměř dotkly vozy Webbera a Vettela a pak je oba předjel Alonso?
Horner: Vždy jste nervózní, když vidíte, že jsou vaše vozy tak blízko u sebe, ale já svým jezdcům věřím. Co se stalo s Fernandem bylo neočekávané. Něco takového jsme čekali spíš od Lewise. Fernando se velmi rychle dostal do vedení, ale pak mu chyběla rychlost a jen nás zdržoval. Museli jsme změnit strategii, abychom se před něj dokázali dostat. Vlastně jsme s Ferrari hráli takovou šachovou partii.

Překvapilo Vás tempo McLarenu?
Horner: Ne, tyhle pneumatiky jsou opravdu citlivé. Jediné, co se nemění je to, že jsme vepředu, což to jediné, na čem v cíli záleží. 

Takhle slavil Red Bull vítězství ve Velké ceně Španělska,
bude se podobně radovat i v neděli po VC Monaka?

Můžete říct něco o strategii s pneumatikami?
Horner: Začali jsme na měkkých, ale na začátku jsme nevěděli, že pojedeme na čtyři zastávky. Museli jsme být velmi flexibilní, v jedné chvíli jsme zvažovali i pátou zastávku. Nakonec nám ale nejspíš pomohlo, že jsme první zastávku udělali tak brzy. 

Příští týden se jede v Monaku, kde loni vyhrál Webber, trať tedy zřejmě Red Bullu vyhovuje. Jaká jsou očekávání?
Horner: Monako je něco úplně jiného, jiná úroveň, navíc není moc příznivá předpověď počasí, snad se to změní. Ale zatím jsme byli na pěti různých tratích a všude jsme byli konkurenceschopní, takže nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být i v Monaku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu