Co si myslí Ross Brawn o bočnicích McLarenu?

gp brazílie

gp brazílie | foto: Mercedes AMG F1 Team

Co říká Ross Brawn na inovativní bočnice McLarenu? Jak se mu líbí pneumatiky Pirelli, znovuzavedení KERSu či nastavitelná zadní křídla?

Co říkáte na pneumatiky Pirelli?
Ross Brawn: Jsou úplně jiné než Bridgestone. Podávají docela vysokou výkonnost, hodně se opotřebovávají, což znamená, že budeme muset stavět několikrát během závodu a myslím, že díky tomu budou mnohem nabitější událostmi, než tomu bylo v minulosti. Doufám, že Pirelli nám pomůže dostat se během krátké doby mnohem dále.

Co si myslíte o znovuzavedení KERSu?
RB: Myslím, že KERS je dobrá věc, protože to je důležitá technologie a F1 trochu pokulhává v posouvání technologických hranic. KERS je tedy skvělý, je velmi důležitý pro Daimler, takže si myslím, že jsme se dali do skvělé věci.

Co nastavitelná zadní křídla?
RB: Představují možnost, kterou můžeme využívat či vyladit. Máme je kvůli vylepšení možností k předjíždění. Mohou vytvořit určitý výkonnostní rozdíl mezi vedoucím vozem a vozem, který ho následuje. Můžeme ho co nejvíce využívat a společně s FIA můžeme pracovat na správné úrovni toho, kdy bude dostupný. Nechceme, aby se předjíždění stalo tak snadné, že by to nestálo za řeč. Předjíždění to však napomůže.

brawn

Co si myslíte o bočnicích ve tvaru U, které představil McLaren? Jsou tak důležité, jako byly v roce 2009 dvojité difuzory?
RB: Ne, nemyslím si, že jsou tak důležité. Vybrali si zajímavé řešení. Myslím, že je zvolili kvůli řešení jejich výfuků, takže se jedná o komplexní balík. Zřejmě je na to ještě brzy, nezkoumali jsme zatím jejich koncept příliš podrobně, ale během roku to uděláme. Je to ale jen součást balíku. Nemyslím si, že by samy o sobě byly tak důležité, ale jakožto součást cel balíku budou docela podstatné.

Věříte, že letos vyhrajete závody?
RB: Určitě. Nikdy nevíte, jak je na tom konkurence, ale určitě to je naším cílem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu