Nürburgring: Zelené peklo 1/3

iM3, 12. února 2012, 08:00 Google+

Jezdci ho buď nenáviděli, anebo milovali. Některým se podařilo tyto dva postoje skloubit dohromady. Jedním z nich byl i trojnásobný šampión formule 1 Jackie Stewart. K smrti ho nenáviděl, ale každý závod přežil a ve třech případech vyhrál. Triumfem si přes 22 kilometrů dlouhý okruh zamiloval až do doby, než se znovu postavil na start.

Počet komentářů:  17 komentářů (Poslední 13.02. 20:09) Napište svůj názor

Sdílejte článek

PRVNÍ NĚMECKÁ HORSKÁ, ZÁVODNÍ A TESTOVACÍ DRÁHA
Zelené peklo, jak Stewart Severní smyčku okruhu Nürburgring v německém pohoří Eifel pojmenoval, byl realizován v duchu celosvětové ojedinělosti. A povedlo se. Dráha, linoucí se skrz lesy bez ochranných prvků, byla pro piloty drsnou zkouškou. Jízdou na limitu jezdci hazardovali se životy. Jediné zaváhání v kterékoliv z více jak stovky zatáček mohlo znamenat v lepším případě havárii, v tom horším smrt. Na druhou stranu, vítězství znamenalo obrovskou satisfakci, kterému se nevyrovnalo žádné jiné prvenství.
 
Ne náhodou se Nürburgring řadí v počtu oficiálních smrtelných nehod za americký ovál Indianapolis Motor Speedway. Přes čtyři desítky pilotů přišlo na Nürburgringu o život. Poněvadž je dnes dráha otevřená pro veřejnost, počet neoficiálních obětí pozvolna roste. A dokud se brány Nürburgringu definitivně neuzavřou, poroste dál.

Zvuk motorů zaslechli obyvatelé porýnských vesniček poprvé v roce 1924. V následujících dvou letech byly německým automobilovým klubem ADAC pořádány závody motocyklů a automobilů skrz města Nideggen, Vlaten a Schmidt. Bohužel závody na prašných komunikacích doprovázely časté nehody. Okruh byl trýzní i pro okolní farmáře – uzavřené příjezdové cesty je totiž „věznily“ na statcích.

Taková dráha nemohla mít dlouhou životnost. Uvědomoval si to i nadšený automobilista Hans Weidenbruck s pozemky okolo hradu Nürburg. Vlastní myšlenku závodní dráhy představil automobilovému klubu a vlivnému předsedovi zemské rady Ottovi Creutzovi – jeho rozhodnutí bylo zásadní. Weidenbruck plánoval dráhu z části postavenou a z části využívající stávající silnice. Creutz se automobilovým závodům ve svém kraji nebránil, ale potřebou oprav vozovky po každém podniku si uvědomil výši finančních nákladů a projekt neschválil. Zdálo se, že projekt okruhu byl navždy pohřben.

Nürburgring byl využíván i k testování osobních automobilů

Ovšem netrvalo dlouho a Creutz otočil o 180 stupňů. V hlavě se mu zrodil nápad o zcela nové dráze, postavené speciálně pro závody. Protože Creutz už jednou smetl projekt ze stolu kvůli financím, nebyl jeho úmysl brán vážně. Navíc se vzrůstající inflace po první světové válce zdála být podstatnou překážkou projektu. Creutz byl však myšlenkou dráhy posedlý. Se stavebním inženýrem klubu ADAC probíral realizaci 15 kilometrů dlouhé tratě se stavebními náklady blížícími se hodnotě 1 800 000 marek.

Creutz odcestoval do Berlína na Ministerstvo sociálních věcí a pod záminkou nových pracovních míst pro dělníky, seznámil předsedy s ideou závodní dráhy. I přes počáteční skepsi vůči investici 1,8 milionu marek, Creutz prosadil svou. Zajímavé je, že Creutz s úspěchem na ministerstvu předem počítal, neboť již utratil 600 000 marek na těžbu kamení k přípravě základů vozovky.

Creutz chtěl udělat z okruhu mezinárodně uznávané místo a klenot Německa. V roce 1926 přemýšlel o jméně „První německá horská, závodní a testovací dráha“. Bohudík si uvědomil krkolomnost názvu a dal přednost jménu Nürburg-Ring podle blízké zříceniny loupežnického hradu.

Finálním návrhem okruhu v pohoří Eifel byl pověřen Gustav Eichler. Stavba započala 1. července 1925, avšak slavnostní početí Nürbrugringu stanovil Creutz na 27. září, kdy přijel položit „první“ stavební kámen Hans Fuchs, předseda vlády Porýnského kraje. V říjnu byl vystaven model okruhu na berlínské automobilové show, již pod oficiálním jménem Nürburgring.

Nürburgring byl vybudován s řadou převýšení a horizontů

Stavební náklady brzy vzrostly na 3,5 milionů marek. Když chtěl Creutz prodloužit stávajících 15 kilometrů na 28 km, členové státní rady se začali bouřit. Dávno přesáhl dohodnutou investici a teď chtěl delší trať? Státní správa mu nakonec po dlouhém přemítání peníze uvolnila. Nikdo si nechtěl vzít na svědomí nesmírně nákladný projekt, který by ve finále nebyl dokončen. Jenže Creutz po čase požadoval další dva miliony a radě došla trpělivost. Na Nürburgring vyslali zástupce, aby zjistili, zdali je dráha hodná dalších dvou milionů. Zástupci se na vlastní oči přesvědčili o tom, že Nürburgring byl opravdu unikátní tratí, zasluhující si investici na finální úpravy.

Během dvou let se na okruhu vystřídalo 2 500 dělníků. Mnoho z nich pracoviště vůbec neopouštělo a v noci skládali hlavu ve zvlášť postavených kasárnách. Návraty domů by se jim nevypláceli, měli před sebou hodně práce. Vždyť museli postavit okruhu o stovce zatáček a délce skoro 30 km.

NÜRBURGRING 1. část – První německá horská, závodní a testovací dráha
NÜRBURGRING 2. část – Nürburgring pokořila i Eliška Junková
NÜRBURGRING 3. část – Nejistá budoucnost

Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Zelené peklo 1/3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 17, poslední 13.02.2012 20:09 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 17 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

sauber c31

Bližší pohled na Sauber C31 + technické specifikace

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. V pátek byli v Austrálii nejrychlejší Norris a Leclerc

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud