Wittmann: Musíme najít výkonnost z roku 2014

iM2, 3. května 2016, 09:00 Google+

Marco Wittmann nedokázal v sezoně 2015 obhájit svůj titul ze sezony 2014. V sezoně 2016 tedy mistr DTM z roku 2014 doufá ve vzestup formy vozů BMW. Tým se musí zaměřit hlavně na kvalifikaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wittmann, Marco

Wittmann, Marco | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Sezona 2015 neproběhla pro Wittmanna podle plánu. Mistr DTM z roku 2014 vyhrál jenom jeden závod a titul nedokázal obhájit. I tak byl ale díky šestému místu druhým nejlepším jezdcem BMW v šampionátu (po Spenglerovi). "Abychom v roce 2016 opět bojovali plně na čele, musíme se pokusit najít naši výkonnost ze sezony 2014," přiznává Marco Wittmann.

"To platí zvláště pro kvalifikace - tam jde pouze o čistou rychlost auta. Věřím, že tohle v DTM rozhoduje. Když stojíte vpředu, tak máte větší šanci získat hodně bodů. Proto se plně soustředíme na to, abychom vylepšili výkonnost auta. Chceme více využít potenciálu M4 DTM."

img-responsive

Wittmann doufá v lepší rok než jakým byla sezona 2015 | foto: www.dtm.de

V roce 2014 získal Němec v 10 závodech 3 pole-position, vloni v 18 stál v čele jenom jednou. "Rok 2014 byl samozřejmě skvělým rokem, ale mým cílem je získat další tituly. Rok 2015 byl trošku obtížnější a obhajoba nevyšla. Motivace, stát se znovu šampionem, tady ale je. Chci znovu vyhrávat závody a na konci se ideálně stát mistrem," říká 26 letý pilot.

"Po dlouhé zimní pauze už se hodně těším. Máme za sebou dobré testy. Jak budeme silní ve srovnání s konkurencí, to ale uvidíme až na prvním závodu," přiznal Marco.

Vytisknout

Diskuze: Wittmann: Musíme najít výkonnost z roku 2014

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ocon, Esteban

Foto: Ohlédnutí se za předsezonními testy na Hockenheimringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud