BMW oznamuje rozdělení jezdců do týmů na rok 2016

iM2, 4. února 2016, 16:05 Google+

BMW dnes oznámilo rozdělení jezdců mezi své týmy pro sezonu 2016. Bývalý pilot Formule 1, Timo Glock, se stěhuje do týmu RMG. Jeho kolegou tak bude Marco Wittmann. Augusto Farfus míří do týmu MTEK a Maxime Martin k týmu RBM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW ponechalo jezdecké složení beze změny pouze u jednoho ze čtyř týmů

BMW ponechalo jezdecké složení beze změny pouze u jednoho ze čtyř týmů | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

BMW jde do sezony 2016 s osvědčeným osmičlenným kádrem jezdců, mění ale jejich rozdělení mezi svými týmy. Změny se konkrétně týkají tří ze čtyř týmů mnichovské značky. Timo Glock odchází od týmu MTEK a jde do týmu Stefana Reinholda, RMG, kde bude jeho kolegou ex-mistr DTM, Marco Wittmann. Tito dva jezdci byli týmovými kolegy už v roce 2013, tehdy ještě u MTEKu. 

Na místo Glocka v týmu MTEK přichází Augusto Farfus a bude tak týmovým kolegou Bruna Spenglera. Brazilec tak opouští po mnoha společně strávených letech tým RBM. Barvy tohoto belgického týmu pod vedením Barta Mampaeye budou hájit Maxime Martin (vloni RMG) a nově také Tom Blomqvist. Beze změny tedy zůstává jezdecké duo pouze u týmu  Schnitzer - Antonio Felix da Costa a Martin Tomczyk

img-responsive

Nejen na jezdce BMW čekají v roce 2016 nové výzvy | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Máme velmi silný a stabilní jezdecký kádr, který v minulé sezoně v boji o titul mezi výrobci předvedl skvělého týmového ducha," říká Jens Marquardt"Není tak důvod na našem kontingentu něco měnit. Nakonec vždy bylo naší filozofií vytvořit určitými změnami ve složení našich čtyřech týmů nové impulzy a díky tomu získat maximum z našeho celkového paketu. Máme s tím velmi dobré zkušenosti. Jsme tedy optimističtí, že se nám to díky těmto změnám podaří i v následující sezoně," vysvětluje šéf BMW pro motorsport výměny jezdců mezi svými týmy.

Farfus, Glock a Martin vloni dokázali, že patří mezi nejlepší jezdce v DTM, když vyhráli závody. "Teď stojíme před novou výzvou, která jim snad pomůže udělat další krok v jejich vývoji." Pro všechny tři jezdce se jedná teprve o první změnu týmu v jejich kariérách v DTM. 

img-responsive

Změna jezdců mezi týmy značky mezi sezonami není u BMW ničím neobvyklým | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Farfus u týmu RBM jezdil čtyři roky, když s týmem slavil úspěchy předtím ještě také v MS cestovních vozů (WTCC). V roce 2013 Farfus v DTM vyhrál tři závody a v celkovém hodnocení byl druhý. Glock do DTM přišel v roce 2013 a od té doby patřil k stálicím týmu MTEK, který vede Ernest Knoors. V letech 2013 a 2015 dokázal vyhrát vždy po jednom závodu. Martin jezdil v týmu RMG v obou sezonách, které zatím v DTM absolvoval, zvítězit dokázal zatím jednou. V roce 2014 ale slavil zisk titulu mezi týmy. 

Rozdělení jezdů BMW mezi týmy:
RMG: Timo Glock, Marco Wittmann
MTEK:
Augusto Farfus, Bruno Spengler
RBM: Maxime Martin, Tom Blomqvist
Schnitzer: Antonio Felix da Costa, Martin Tomczyk

Vytisknout

Diskuze: BMW oznamuje rozdělení jezdců do týmů na rok 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gary Paffett v autě týmu ART

Paffett je po první sezoně u týmu ART spokojen a rád by zde zůstal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud