Nová značka se zajímá o DTM - je to Alfa Romeo?

iM2, 29. července 2015, 18:58 Google+

S novými pravidly platnými od sezony 2017 by se mohla stát série DTM zajímavou i pro další značky. Návrat Alfy Romeo je však spíše nepravděpodobný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alfa Romeo

Alfa Romeo | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sdílejte článek

Alfa Romeo chce zpět do motorsportu. Už delší dobu se spekuluje, že Italové pokukují po DTM. Na sociálních sítích už dokonce fanoušci vytvořili první obrázky možné podoby novodobého speciálu DTM. Šéf DTM, Hans-Werner Aufrecht, však teď všechny fanoušky značky zklamal.

V rozhovoru pro 'Auto Bild motorsport' však přiznal, že se jistý výrobce zajímá o vstup do DTM v sezoně 2017. Alfa Rome však zatím "dosud nepatří" mezi značky, které by se o to snažily. Svůj zájem o DTM ale projevil "globální výrobce, který své vozy prodává po celém světě."

S dlouhodobou účastí Audi, BMW a Mercedesu se však počítá: "Jsem si opravdu hodně jistý v tom, že současné tři značky s námi setrvají až do konce sezony 2019," odhalil Aufrecht.

img-responsive

Tohle je nová Alfa Romeo Giulia, která má zatopit BMW 3, Mercedesu C a Audi A4. DTM nabízí skvělé bitevní pole... | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo nasadila svůj tovární tým do DTM/ITC v letech 1993 až 1996. V těchto letech jezdci na modelu 155 V6 TI vyjeli celkem 42 vítězství, což řadí Alfu Romeo za Mercedes, BMW a Audi na čtvrtou příčku v historických tabulkách. Nicola Larini vyhrál jezdecký titul hned v prvním roce angažmá (1993).

Vytisknout

Diskuze: Nová značka se zajímá o DTM - je to Alfa Romeo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mercedes

Rodeo na Zandvoortu - Haugovi se nedělní závod moc nelíbil, proč se víc…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud