Ferrari oslaví svůj 1000. závod speciálním zbarvením

Speciální zbarvení Ferrari pro svůj 1000. závod ve Formuli 1, pro GP Toskánska

Speciální zbarvení Ferrari pro svůj 1000. závod ve Formuli 1, pro GP Toskánska | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari dorazí tento víkend do Mugella ve speciálním historickém zbarvení, aby oslavilo svůj 1000. závod ve Formuli 1, byť momentálně není v nikterak oslnivé formě.

"Tento víkend půjde o náš 1000. závod v F1. Pro tým to je zvláštní milník, který rádi oslavíme v Mugellu," uvádí stáj z Maranella. Jde o temnější odstíny červené barvy (viz obrázek nahoře) na vozech SF1000, s nimiž do Velké ceny Toskánska nastoupí Sebastian Vettel a Charles Leclerc.

Design m8 připomenout zbarvení, s nimž se Scuderia objevila již v roce 1950 při svém debutu ve Velké ceně Monaka, kam k 2. podniku sezóny Scuderia přijela se třemi vozy Ferrari 125. Alberto Ascari tam dojel druhý, Raymond Sommer čtvrtý a Luigi Villoresi odstoupil.

V Mugellu se obvykle nezávodí, tento okruh vlastněný Ferrari se do kalendáře dostal díky pandemii koronaviru. Tým tam dorazí po neúspěšné Velké ceně Itálie, kde oba piloti odstoupili už v její první polovině - Vettelovi selhaly brzdy, zatímco Leclerc havaroval ve vysoké rychlosti v Parabolice v době, kdy se pohyboval na šestém místě.

Ferrari o víkendu čeká jubilejní závod

Ferrari o víkendu čeká jubilejní závod | zdroj: Scuderia Ferrari

Scuderia nyní analyzuje jeho šasi, aby rozhodla, zda jej nahradí novým nebo jej bude moci opravit. Podle šéfa Mattia Binotto šlo o to "nejhorší zakončení víkendu," kdy se ani jeden z vozů nedostal v kvalifikaci do první desítky - poprvé po 36 letech.

"Už kvalifikace byla velmi náročná, ale nedokončit závod je ještě horší, obzvlášť po problému se spolehlivostí u Seba. Domnívám se však, že musíme otočit stránku a hledět před sebe, abychom se ponaučili a udělali pokrok. Mugello další týden bude důležité, půjde o 1000. velkou cenu, takže se pokusíme být na ten víkend co nejlépe připraveni," shrnuje Binotto.

Ferrari po závodu v Monze kleslo na 6. příčku v šampionátu konstruktérů, s 61 body mu na pátý Renault schází 10 bodů. Před ním jsou dále Racing Point, McLaren, Red Bull či Mercedes, za sebou má jen AlphaTauri, Alfu Romeo, Haas a Williams.

Stav šampionátu 2020 po Velké ceně Itálie

Stav šampionátu 2020 po Velké ceně Itálie | zdroj: FIA

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu