Verstappen se nevzdává: Musíme na ně tlačit, pak udělají chyby

Max Verstappen v závodě v Silverstone

Max Verstappen v závodě v Silverstone | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen věří, že pokud bude Red Bull vyvíjet na Mercedes soustavný tlak, tak se dočká příležitostí, které mu mohou otevřít cestu k vítězství.

Max Verstappen a Red Bull vstupovali do letošní sezony plní očekávání. Společně chtěli konečně získat mistrovský titul. Vždyť šéf stáje Christian Horner tvrdil, že rudí býci jsou na novou sezonu připraveni nejlépe od roku 2013.

Jenomže na trati to zatím příliš vidět není. Mercedes Formuli 1 vládne a Red Bull stále ještě není na jeho úrovni, přičemž k tomu, aby se na ni dostal mu pořád ještě hodně chybí. Zvlášť když se Rakušané trápí s aerodynamikou, což v minulosti zvykem rozhodně nebývalo.

img-responsive

Max Verstappen po závodě v Silverstone | foto: Red Bull Content Pool

Výsledek je ten, že Red Bull sbírá spíše drobky, které Mercedesu upadnou, než že by si sám mohl dělat zálusk na mastnou kostičku s názvem mistrovský titul. Max Verstappen sice jezdí konstantně, ale závod letos ještě nevyhrál. I to svědčí o lecčems. 

Stále ještě nejsme tam, kde chceme být. Ztrácíme poměrně hodně, obzvlášť v kvalifikacích. Na řadě okruhů však nemůžeme bojovat ani o vítězství v závodech," uznává Max Verstappen.

Zároveň ale věří, že bez šance na zdolání suverénní stáje není. „Náš recept je jednoduchý, musíme na Mercedes tlačit, jak jen to je možné, pak můžou i oni udělat chybu, což je naše šance, svou příležitost pak musíme využít," dodává.  

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu