Těšili jste se na tradiční šampaňské? Na stupně vítězů zapomeňte

Charles Leclerc oslavuje vítězství v Itálii na Monze

Charles Leclerc oslavuje vítězství v Itálii na Monze | foto: Scuderia Ferrari

Letošní ročník závodů Formule 1 bude dosti specifický. Kromě omezeného kalendáře si můžeme nechat zajít chuť i na tradiční vyhlašování vítězů.

Letošní ročník závodů Formule 1, který je už sedmdesátým v pořadí, bude do značné míry okleštěný. O zredukovaném počtu Velkých cen se toho už napsalo hodně. Koneckonců včera jsme informovali ohledně definitivního zrušení závodů v Baku, Singapuru a Suzuce. 

Jenže to není jediný škrt přes rozpočet, který letos musí vedení šampionátu udělat. Jedním z těch dalších je i zrušení oblíbeného závěrečného ceremoniálu, na němž se vítězům předávají trofeje a na závěr se stříká šampaňským. K Formuli 1 patří tento zvyk už neodmyslitelně, avšak letos na něj zapomeňte. 

Důvod je opět jediný - obava o bezpečnost, jak potvrzuje jeden z šéfů současné F1 Ross Brawn. „Trofeje předávat nemůžeme. V těsné blízkosti jezdců nelze mít nikoho, kdo by je předával. Jde o bezpečnost. Nicméně přemýšlíme o možných alternativách," praví.

Jednou z nich může být jakási dietní forma vítězného ceremoniálu na startovním roštu. „Uvažujeme o tom, že jezdci se seřadí na startovním roštu v pořadí, ve kterém závod dojeli a pak si stoupnou před své monoposty," nastiňuje Brawn.

O definitivní rozhodnutí každopádně ještě nejde. Jedno je ale jasné - jubilejní ročník královny motorsportu vejde do historie - to už teď víme. Bohužel však ne způsobem, kterým bychom si přáli

Tak snad to vše vynahradí alespoň samotné závody. První z nich je plánován na začátek července, což je v této době za tři týdny. Pomalu už tedy můžete odpočítávat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu