Pirelli testuje v Abú Zabí 18" pneumatiky pro sezónu 2021 - jak na nich vypadá Mercedes? + FOTO

Ranní výjezd Russella z garáže

Ranní výjezd Russella z garáže | foto: Pirelli

Pirelli v neděli a dnes v pondělí v Abú Zabí pokračuje v testování pneumatik, tentokrát jde nízkoprofilovou novinku pro přelomový ročník 2021. Jak vypadá na mistrovském Mercedesu W10?

Za volant se posadil George Russell, jenž byl nejrychlejší ve středu minulý týden během společného testování 13" pneumatik. Včera se Stříbrným šípem zvládl na okruhu Jas Marina za slunečného počasí 100 kol (555,4 km) a v jízdách pokračuje i dnes - tentokrát ovšem s 18" pneumatikami.

"Probíhá 2. den vývojových testů našich 18" pneumatik pro rok 2021 na okruhu Jas Marina. I dnes s Mercedesem jezdí George Russell. V Abú Zabí máme slunečno, teploty dosahují 23 °C," informuje Pirelli.

img-responsive

George Russell s Mercedesem testuje 18" pneumatiky pro rok 2021 | foto: Pirelli

S testováním větších nízkoprofilových pneumatik pro F1 započalo Pirelli v září, kdy jim svůj monopost se Sergejem Sirotkinem propůjčil Renault, začátek listopadu v práci na nich pokračoval s McLarenem, který na nich v Paul Ricard za 2 dny ujel 145 kol. Příští rok se objeví v F2, o rok později bude následovat Formule 1.

Ta ale zatím stále řeší otázku, jestli v příští pojede na nově vyvinutých 13" pneumatikách s širším provozním rámcem, nižším přehříváním a tepelnou degradací, nebo bude pokračovat s letošními specifikacemi, pokud si jejich setrvání v hlasování vynutí alespoň 7 týmů z desíti.

img-responsive

Mercedes a Pirelli po tesu 18" pneumatik v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Rozhodnutí musí padnout dnes, protože už Pirelli musí nominovat směsi pro závody v Austrálii a v Bahrajnu i pro předsezónní testy v Barceloně.

img-responsive

George Russell s Mercedesem testuje 18" pneumatiky pro rok 2021 | foto: Pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu