Williams oznamuje, kdo za něj bude závodit v roce 2020 místo Kubici

Nicholas Latifi během testování s Williamsem v Barceloně

Nicholas Latifi během testování s Williamsem v Barceloně | foto: Williams F1 Team

Stáj Williams dnes potvrdila svou jezdeckou sestavu pro příští sezónu - ve Formuli 1 ji budou reprezentovat George Russell a Nicholas Latifi.

Místo zkušeného jezdce tato britská soukromá stáj zakladatele Franka Williamse vsadí na dva mladíky. "Je nám potěšením oznámit, že Nicholas Latifi doplní jezdeckou sestavu pro rok 2020 v příštím ročníku šampionátu FIA Formule 1," stojí v jejím očekávaném prohlášení (o jeho jmenování jsme psali před 2 měsíci).

Latifi na ní letos "zapůsobil" jako rezervní pilot, jenž se během sezóny zúčastnil několika testů a šesti pátečních tréninků. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se do týmu "integroval a poskytoval cennou zpětnou vazbu pro vývoj FW42 i [příštího] FW43," pochvaluje si tým.

První úspěchy nasbíral v juniorských formulích: ve Formuli 2 vyhrál několik závodů a letos v ní patřil k uchazečům o titul - před finálovým závodem mu patří se ztrátou 72 bodů na lídra Nycka de Vriese druhá příčka. Před tím se také účastnil šampionátů Formule Renault 3,5 či evropské Formule 3.

img-responsive

Latifi se dočkal | foto: Williams F1 Team

"Je mi potěšením oznámit, že Nicholas postoupí do role závodního jezdce, aby v roce 2020 nastupoval po boku Georga. Na nás všechny u Williamsu ohromně zapůsobilo to, co letos ve Formuli 2 dokázal, stejně jako jeho oddanost týmu a práce, kterou v  zákulisí vynakládal. Stal se z něj uznávaný a respektovaný člen Williamsu a my se na něj v nové roli těšíme s tím, jak se chceme probojovat zpět do středu pole," říká šéfka týmu Claire Williamsová.

Nově jmenovaný pilot své povýšení komentuje slovy: "Jsem vzrušen tím, že postupuji na pozici závodního jezdce pro rok 2020. Plně si letošní spolupráce s týmem užívám, podporuji vývoj auta a pomáhám, kdekoliv na trati či v továrně můžu. Těším se na další cestu, která je před týmem, a už se nemůžu dočkat svého debutu v F1 ve Velké ceně Austrálie 2020!"

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu