Alonso bude v Bahrajnu testovat s McLarenem, vyzkoušel si i Toyotu Hilux pro Dakar + VIDEO

Fernando Alonso při testování s Toyotou Hilux v Jižní Africe

Fernando Alonso při testování s Toyotou Hilux v Jižní Africe | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Příští týden se svezení s aktuálním monopostem dočká také Fernando Alonso, jenž loni ukončil svou závodní kariéru ve Formuli 1. Tento týden měl možnost testovat také Toyotu Hilux, která se účastní Rallye Dakar.

Letos působí jako velvyslanec a poradce McLarenu a závodí v šampionátu WEC a chystá se k účasti v Indy 500. Britský tým již před sezónou uvedl, že se bude podílet na vývoji monopostu pro rok 2019 a 2020. A příští týden se dočká debutu s vozem MCL34.

K dispozici ho bude mít oba dny, kdy se bude věnovat vývoji pneumatik Pirelli: v úterý stráví za volantem celý den, ve středu pouze odpoledne - ráno bude testovat Carlos Sainz, jenž se bude o den dříve střídat s Landem Norrisem v druhém monopostu, jenž bude plně k dispozici programu McLarenu.

img-responsive

Fernando Alonso bude příští týden opět v akci s McLarenem | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Týmy musí dát letos ve dvou dnech šanci nováčkům. Tuto podmínku (pilot nesmí odjet více než 2 velké ceny) v Bahrajnu splní Norris, druhý den pak věnuje některému z mladíků po Velké ceně Španělska. To však bude znamenat, že se Alonso za volant ve zbytku sezóny již zřejmě nedostane - maximálně v dvoudenním testu Pirelli po jejím skončení v Abú Zabí.

Španěl se nicméně nenudí, předevčírem a včera zkoušel v Jižní Africe Toyotu Hilux 4 x 4 připravenou pro Rallye Dakar.



Video z testu s Toyotou Hilux:

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu