"Na Ferrari za sebou už nehledíme," říká Helmut Marko povzbuzený výkonem Hondy

Max Verstappen s Red Bullem RB15 v Melbourne

Max Verstappen s Red Bullem RB15 v Melbourne | foto: Red Bull Content Pool

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko je velmi potěšen výkony svého týmu a jejich dodavatele pohonných jednotek. Z jeho pohledu šlo o optimální velkou cenu, byť dosáhli jen na bronz.

Rakouská stáj sice v kvalifikaci na Mercedes ztrácela přes 8 desetin sekundy, v závodním režimu mu ale byla blíže. Poté, co Valtteri Bottas ujel svému týmovému kolegovi, se Max Verstappen držel těsně za Hamiltonem - 56. kolem projel dokonce jen o 0,878 s za ním. K předjetí sice nedošlo, i tak byl ale spokojený s 3. místem na pódiu, o které v 31. kole připravil Sebastiana Vettela.

Helmutovi Markovi udělala nedělní ztráta na Mercedes a spolehlivost Hondy velkou radost: "Šlo o optimální velkou cenu. Drželi jsme odstup od Mercedesu v úctyhodných mezích. Už nehledíme na Ferrari za sebou," uvádí nadšeně po úvodním závodu sezóny v Melbourne.

img-responsive

Red Bull si od dalších závodů slibuje ještě více, chce vyhrávat | foto: Red Bull Content Pool

"Pro nás je laťkou první místo. Těšíme se. Bottas byl v ten den suverénní. Pro budoucnost je povzbudivé, že jsme po celý závod nedostali jediné varování z oblasti motoru. Od spotřeby paliva po výkon, baterie atd. - všechno bylo pořád v zelených," pochvaluje si odborný poradce Red Bullu.

Pochvaly se jim dostalo také od úřadujícího šampiona Lewise Hamiltona: "Dokázali předjet Ferrari, což je, myslím, skvělé. Red Bully tam byli s námi a podle mě mezi sebou svedeme opravdu skvělý souboj mezi námi třemi. Jsem si jistý tím, že Ferrari o víkendu nebylo v pořádku a že jejich auto je pořád dobře. Sezóna bude fakt zajímavá."

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu