Honda to trochu přehnala, před Austrálii musí motor narychlo předělávat

Pohonná jednotka Hondy

Pohonná jednotka Hondy | foto: Honda Racing F1

Honda zvolila příliš agresivní zapouzdření své pohonné jednotky, jak se ukázalo v předsezónních testech, proto jej bude muset před prvním závodem předělat.

I když jsme ze strany Red Bullu a Toro Rosso slýchávali pouze chválu, tak má japonská automobilka po testech starosti. Sám její technický ředitel Tojoharu Tanabe připouští, že je nervózní a že si "není dostatečně jistý" pokrokem, který během zimy učinili. Navíc se při testech objevil problém.

"Nejde o vážný problém se současnou instalací, objevili jsme ale určité potíže v důsledku co nejmenšího uspořádání. Tvar byl moc agresivní, takže ho budeme muset trochu změnit. Nejde ale o velké starosti," přiznává technický ředitel Hondy.

Určité úpravy již sice zkoušela na dráze, k změnám v konstrukci však bude muset přistoupit i v továrně, aby před Velkou cenou Austrálie 2019 včas zavedla "trvalá protiopatření."

img-responsive

Red Bull hodně spoléhá na to, že mu Honda připraví silnou a spolehlivou pohonnou jednotku | foto: Red Bull Content Pool

"Zatím to není vážné. S díly, s nimiž jsme měli problémy, můžeme být na první závod připraveni," ujišťuje Tanabe. Pokud jde o výkonnost, tak se snaží vyhnout vysokým očekáváním. K otázce na spokojenost s nadsázkou říká: "S tou vlastně nikdy nejsme spokojeni."

"Samozřejmě, že máme cíl. A také cíl pro průběh ročníku. S tím, co v současnosti dosahujeme, nejsme moc spokojeni. Stále zbývá spousta oblastí, na kterých musíme pracovat, abychom dostihly soupeře vpředu," uznává zástupce Hondy, která letos kromě Toro Rosso pohání i Red Bull - a ten chce po delší době opět útočit na titul.

Jenže z předsezónních testů se spíše zdá, že začne tam, kde loni skončil: "Neprozkoumali jsme 100 %, ale téměř všechny díly, a pak jsme provedli určité úpravy s ohledem na hmotnost a spolehlivost. U motoru s vnitřním spalováním jsme chtěli dosáhnout vyšší efektivity v oblasti spalování. Budeme se snažit ho postupně zlepšovat," dodává Tanabe.

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu