Massa vysvětluje, proč Ferrari v boji o titul opět selhává

Kimi Räikkönen ve Velké ceně Japonska 2018

Kimi Räikkönen ve Velké ceně Japonska 2018 | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa uvedl svůj názor na to, proč se Ferrari i přes úspěšný vstup do sezóny opět trápí v boji o mistrovský titul. I letos s největší pravděpodobností už na Mercedes stačit nebude, jeho naděje jsou pouze matematické.



I když Vettel a Ferrari v první části letošní sezóny vedlo, tak po letní přestávce opět začalo ztrácet, k čemuž přispěly i chyby jezdců či špatná rozhodnutí na boxové zídce.

Massa, jenž za Scuderii závodil v letech 2006 - 2013, nyní popisuje příčiny: "My jsme v roce 2007 vyhráli mistrovský titul, potom v roce 2008. Ferrari pak začalo mít určité potíže, už nikdy znovu nevyhrálo. Když jsem ho v roce 2013 opustil, tak ty pocity byly zřejmě podobné tomu, co tam panuje dnes."

"Tlak vyhrávat - oni se trápí s tím, aby jej udrželi při zemi. Trápí se s efektivním odváděním své práce. Letos rozhodně. I když netvrdím, že už přišli o titul, ale bitvu nakonec asi prohráli kvůli určitým chybám," pokračuje brazilský závodník.

img-responsive

Felipe Massa s Ferrari ve svém domácím závodě v roce 2008 | foto: Scuderia Ferrari

"Možná cítili vyšší tlak ve srovnání s Mercedesem, který je pod mnohem menším tlakem. Mercedes vyhrál čtyři poslední sezóny. Mnohem snadněji se pracuje, když máte v rukou titul, než když ho musíte vyhrát. A šance na chyby je také větší," zdůrazňuje Massa.

Podle něj by Ferrari pomohlo pouze silné vedení, které dokáže tým ochránit před vnějším tlakem. V tom má ale po smrti Sergia Marchionneho slabinu: "Myslím, že musíte najít způsob práce, jak věci připravit co nejtišeji, co nejvíce se soustředit. Je to dobrý tým a musím uznat, že dokázal postavit hodně dobré auto. V tomto směru odvádí dobrou práci, možná mu ale schází pár drobných věcí kolem."

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu