"Force India celý finanční bonus zřejmě nezíská, chystá změnu názvu," odhaluje šéf McLarenu

Esteban Ocon ve Velké ceně Itálie

Esteban Ocon ve Velké ceně Itálie | foto: Sahara Force India

Podle výkonného ředitele McLarenu Zaka Browna nová Force India nedosáhne na plnou výši odměn, která by náležela starému týmu. Navíc ještě brzy změní jméno, pod kterým bude ve Formuli 1 závodit.

Jak jsme již dříve uvedly, ne všechny týmy souhlasili s tím, aby Racing Point Force India pod novou licencí dostala i tu část odměn, která týmům náleží až tehdy, pokud dva roky po sobě skončí v šampionátu do 10. místa. Proti je například Haas, který se musel v prvních dvou letech obejít bez těchto 35 milionů dolarů.

Šéf McLarenu po GP Itálie přiblížil, jak se v zákulisí vyvíjejí věci kolem bonusu pro Force Indii, která po letní přestávce přišla o všechny body, jelikož závodí s novými majiteli a pod novou licencí: "Není nám to zcela zřejmé a nemyslím si, že to už je všem jasné, na jakou stranu to bude Racing Point Force India hrát."

img-responsive

Podle Browna nová Force India plnou výši odměn nedostane | foto: McLaren

"Většina lidí podepsala první dokument, druhý dokument, ale žádný z nich to nepokrýval - zejména ten první vzhledem k tomu, že jde o nový vstup. Podle mě tedy existuje řada dokumentů, které podepsaly různé týmy s různými podmínkami vůči nim, a to se týká i nás," pokračuje Brown.

"Hovořil jsem s Formulí 1 s žádostí o to, aby objasnili, jak se to vyvine. Podle mého porozumění jsou B týmem, který v krátkodobém horizontu nemá nárok na peníze ze sloupce 1. Dostalo se mi tedy k tomu nějakého vysvětlení a odpovědi, abychom tomu zkrátka dali ještě trochu času, a pak uvidíme, jak to dopadne," přibližuje šéf McLarenu.

Stav šampionátu po vyloučení Haasu z Velké ceny Itálie 2018

Stav šampionátu po vyloučení Haasu z Velké ceny Itálie 2018 | zdroj: FIA

Stáj sídlící v Silverstone navíc chystá ještě jednu novinku: "Samozřejmě si myslím, že brzy dojde ke změně názvu, takže tento příběh ještě nekončí, pokud jde o to, jak Force India nakonec vypadá a v jakém smyslu vstupují do sportu," upozorňuje Brown.

Force India kvůli změně ve vedení a opětovnému vstupu do F1 přišla o všechny body za prvních 12 závodů, přesto si v Belgii a v Itálii dokázala vyjet 32 bodů, díky nimž už přeskočila Williams, Sauber i Toro Rosso. Na šestý McLaren ji teď schází 20 bodů. Pokud by u ní nedošlo k finančním potížím a nucené správě, pak by na svém kontě měla 91 bodů a byla by na čtvrté pozici před Renaultem.



Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu