FIA povolila setrvání Force Indie na roštu, přijde ale o všechny body!

V Maďarsku jela Force India naposledy

V Maďarsku jela Force India naposledy | foto: Sahara Force India

FIA potvrdila, že se v Belgii objeví na startovním roštu Racing Point Force India. Za tímto rozhodnutím bylo hodně tvrdé práce, původně to totiž vypadalo, že by se bývalá Force India nemusela ve startovním roštu objevit vůbec.

FIA po přezkoumání celé situace ohledně nového majitele svolila ke vstupu zcela nového týmu na startovní rošt. To znamená, že předchozí stáj, Force India, byla s okamžitou platností vyškrtnuta z šampionátu. To znamená, že tým se sídlem v Silverstone, přichází o všechny body.

Šéf Racing Point Otmar Szafnauer říká: "Celý tým Racing Point Force India Team je nadšený z toho, že může pokračovat v závodění v Belgii. To je předzvěst nového dobrodružství. V minulých týdnech zde byla nejistota ohledně 400 pracovních míst. Noví investoři v čele s Lawrence Strollem ale věří v náš tým, v naše znalosti a dovednosti." 

"Jsme vděčni FIA, Joint Administrators a Formula One Management za jejich podporu a pomoc při dosažení tak vítaného výstupu pro sport a mnoho fanoušků," zakončil Otmar Szafnauer. 

img-responsive

Force India definitivně skončila, přichází Racing Point Force India | foto: Sahara Force India

Prezident FIA, Jean Todt, k tomu dodává: "Jsem velmi potěšen tím, že tak silný a pozitivní výsledek byl dosažen a vítám příchod týmu Racing Point Force India v půli sezony. Vytvoření finančně stabilního prostředí je jednou z klíčových výzev, kterým sport čelí. Nicméně díky tvrdé práci FIA, Joint Administrators, Racing Point a Formula One Management máme nyní situaci, která zachraňuje budoucnost všech vysoce talentovaných zaměstnanců a udrží férovou a regulovanou konkurenci v šampionátu ve druhé polovině sezony."

Diskuze:

Počet příspěvků: 71 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu