Nový Mercedes W08 vypadá úžasně, Hamilton v něm cítí bestii (+ nové foto)

Robert RoBertino Pavelka, 23. února 2017, 09:25 Aktualizováno 23.2.2017, 19:00 Google+

Čtvrtým v pořadí, kdo předvede monopost pro ročník 2017, bude dominantní tým poslední doby. Tři po sobě jdoucí tituly mistra světa, tři Poháry konstruktérů a 51 vítězství z 59 možných. To je vizitka Stříbrných šípů.

Počet komentářů:  12 komentářů (Poslední 24.02. 07:54) Napište svůj názor
Mercedes W08 při představení v Silverstone

Mercedes W08 při představení v Silverstone | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

Mercedes už včera umožnil malou ochutnávku svým fanouškům a přiznivcům Formule 1 v podobě několika umělecky laděných detailů typu W08. Na týmovém twitteru už je rovněž připraven přesný časový rozpis, co zájemce o novinku čeká, včetně několika doprovodných videí.

V centru dění je také Hamiltonova akce ohledně designu jeho přilby, na kterém se podíleli jeho fanoušci. Přišlo na 8 tisíc návrhů a ten vítězný vzešel od Raí Caldata. 

img-responsive

Vítězný vzhled přilby Lewise Hamiltona vzešel z osmi tisíc návrhů | foto: Mercedes AMG F1 Team

Můžeme se tedy těšit na odpoledne, kdy krátce po dvanácté hodině britského času bude předveden nový Stříbrný šíp v 360° stupňovém pohledu. A jak napovídají další příspěvky na twitteru, dočkáme se i některých významných osobností.

Hamilton mezitím lákal diváky na první projížďku po okruhu Silverstone, která se měla konat kolem 11 hodiny našeho času. K dispozici měl být i záznam na Instagramu, na tweetu stáje Mercedes se objevil alespoň snímek sice mírně rozostřeného, ale toužebně vyhlíženého vozu. Jak napovídají modře označené pneumatiky, Lewis brázdil domácí okruh nejspíš za deště. 

img-responsive

Byť nekvalitní, jedno z prvních zpodobnění Mercedesu W08 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Na Silverstone panuje hodně větrné počasí, vůz je připravován v garáži, u něhož jsou zástupci týmu včetně Toto Wolffa plus Lewis Hamilton, který si už novinku vyzkoušel, ale jak sám podotkl, bylo to za nepříznivých podmínek. Toto Wolff se pak vyjádřil k přípravě vozu, prohlásil, že je s ním spokojen. Zároveň zdůraznil, jak náročná byla řešení, protože došlo ke zmíněným změnám v pravidlech, které nebyly jen částečné, což bylo náročné i pro tým, který v posledních letech dominoval. Hamilton si pak za účasti Valtteri Bottase ještě přikrytý vůz vyfotografoval a pak už ho oba piloti odhalili. Bylo to přesně 22 minut po 12. hodině britského času. Hamilton pak jako správný showman u nového vozu zapózoval a přidal několik pro něj obvyklých pozic. Poté popsal ještě jednou a detailně pocity z projížďky s W08. "Nejedná se o test, co jsem dnes absolvoval, je to opravdu jen představení. Na konci jízdy jsem zkusil trochu zrychlit, ale bylo tam mnoho louží. Co se týče vzhledu, vypadá skoro jako loňské auto, pokud jde o ergonomii, ale cítím v něm mnohem větší bestii," uvedl Hamilton.

"Vůz se mi líbí, má opravdu čisté linie, ale také obrovské množství detailů, například na předním křídle, kolem kokpitu, všechny jsou skutečně dobře vyvedeny. Zhruba za hodinu si ho vyzkouším, jsem ohromen, jak dobře to auto vypadá. Pro mě je to velký den, na tenhle moment jsem tak dlouho čekal a připravoval se s mými inženýry," dodal též přítomný Valtteri Bottas.

img-responsive

V novém Mercedesu cítím něco jako bestii, popsal typ W08 Hamilton | foto: Mercedes AMG F1 Team

Půl hodiny po vstupu vyvezli mechanici vůz z garáže, zatímco Wolff ještě dodal následující slova: "Provedli jsme mnoho technologických změn v mnoha směrech, ale auto vypadá fantasticky, představujeme světu a médiím něco, z čeho jsme nadšeni. Je to aura znamenající pro historii  značky Mercedes-Benz opravdu hodně. Řídit ho poprvé bude asi skutečný zážitek," naráží Wolff na Bottasovu první jízdu s vozem. Tím byla ukončeno neformální představení, nyní vůz směřuje na oficiální část.

Necelou hodinu po zahájení prezentace vozu na okruhu v Silverstone si novinku W08 vyzkoušel i Valtteri Bottas. I v tomto případě šlo o spíše demonstrativní prezentaci, srovnatelné údaje budou k dispozici až po několika dnech při prvních testech.

Nový Mercedes se vyznačuje především až extrémně štíhlou přídí a na rozdíl od svých konkurentů upustil od kolmé plochy před zadním spoilerem, familiérně nazývané "žraločí ploutev", spokojil se pouze malým náznakem. Zajímavě je řešené i zadní křídlo, nyní zbývá už jenom zjistit, jak bude novinka fungovat. Hodně se toho dozvíme už v pondělí.

Je tedy nesporné, že Mercedes W08 vzbudil zatím největší ohlas a z hlediska favoritů se vyšvihl zatím do vysokých sfér. Jedním dechem je ale nutné si připomenout, že největší rivalové - myšleno Red Bull a Ferrari - zatím své novinky ještě neměly příležitost předvést. Počkejme si tedy do zítřka resp. do neděle a pak se můžeme pustit do dalšího kola debat, jaké bude rozložení sil v roce 2017.

Vytisknout

Diskuze: Nový Mercedes W08 vypadá úžasně, Hamilton v něm cítí bestii (+ nové foto)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 12, poslední 24.02.2017 07:54 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 12 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Kevin Magnussen ukázal, jak se bojuje za týmové barvy

Ohlédnutí za GP Saúdské Arábie

Letecký pohled na okruh v Džiddě

GRAFIKA: Startovní rošt v Džiddě - Red Bull v 1. řadě před Ferrari

Max Verstappen s novým Red Bull RB20 při testech v Bahrajnu

Kvalifikaci ovládl Verstappen, Bearman v bitvě s Hamiltonem

Max Verstappen v Bahrajnu

V závěrečném tréninku nejrychlejší Verstappen, Bearman desátý. Zhou havaroval

Carlose o víkendu za volantem neuvidíme

Ferrari náhle mění sestavu: Sainz se už v Bahrajnu nesveze, místo něj povolán nováček

Max Verstappen s novým Ferrari SF-24 při testech v Bahrajnu

První trénink v Saúdské Arábii pro Verstappena, druhý pro Alonsa

Lewis Hamilton, Max Verstappen a George Russell společně na pódiu

Verstappen k Mercedesu? "Bylo by to vzrušující," reaguje Russell

Fernando Alonso v Bahrajnu

Scházejí nám 3 či 4 desetiny, popisuje zklamaně Alonso. Briatore pro něj hledá tu nejlepší možnost

Max Verstappen pro sezónu 2024

U Red Bullu vládne napětí dál, Verstappen volá po konci Hornera. Odejde Max ke konkurenci?

Max Verstappen a Sergio Pérez přivezli Red Bullu 29. double

PROHLÁŠENÍ po závodě: Verstappen nečekal, že vše bude tak snadné

  • Pátek

    • 1. Trénink (2:30 - 3:30)
    • 2. Trénink (6:00 - 7:00)
  • Sobota

    • 3. Trénink (2:30 - 3:30)
    • Kvalifikace (6:00)
  • Neděle

    • Závod (5:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton před sezónou 2017

Hamilton nekončí a předkládá další oblasti, kde se F1 musí nutně zlepšit

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud