Toro Rosso také přemýšlí o přejmenování motoru, vůz STR12 už prošel nárazovými testy

Carlos Sainz při testech vozu Toro Rosso STR11 v Barceloně

Carlos Sainz při testech vozu Toro Rosso STR11 v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Toro Rosso odhalilo, že jedná s jedním ze svých sponzorů o přejmenování pohonné jednotky Renault podobně, jako to činí Red Bull. Šéf stáje Franz Tost také oznámil, kdy se dočkáme debutu nového monopostu na dráze.

Mateřský tým si motor bude již druhým rokem přejmenovávat na TAG Heuer dle svého švýcarského partnera, podobný krok nyní zvažuje také stáj z Faenzy. Ta letos přechází z rok starých specifikací Ferrari na Renault.

"Máme možnost nalézt hlavního sponzora pro přejmenování našeho motoru pro rok 2017, stejně jako to loni udělal Red Bull. Se sponzorem vedeme jednání," odhaluje Tost v rozhovoru pro italskou Gazzettu dello Sport.

Šéf Toro Rosso rovněž prozradil, že jejich nové auto STR12 už prošlo povinnými nárazovými testy FIA. K debutu na dráze by mělo dojít během natáčecího dne v Barceloně před začátkem společného testování s ostatními soupeři.

img-responsive

Toro Rosso zvažuje přejmenování pohonných jednotek Renault | foto: Renault Sport F1

"Dbáme na dodržování plánu. Absolvovali jsme nárazové testy a před začátkem zimního testu v Barceloně uskutečníme natáčecí den," říká šéf italského týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu