Liberty Media získává finanční pomoc od investorů třetích stran

Bernie Ecclestone s novým majitelem F1 zastoupeným Chasem Cereym

Bernie Ecclestone s novým majitelem F1 zastoupeným Chasem Cereym | foto: FIA

K Liberty Media se nyní přidávají další investoři, kteří podpoří dokončení akvizice mezi současným držitelem práv (CVC) a americkou společností. Měli by do banku přihodit zhruba 1,55 miliardy dolarů (25 dolarů za akcii) a samotná společnost Liberty Media ve středu potvrdila, že díky této dohodě dosáhla potřebných prostředků k dokončení celé transakce

V současné době má Liberty Media ve své kapse zhruba 20 procent podílu. Celková suma na odkoupení dosahuje částky 8 miliard amerických dolarů, a pomoc investor třetích stran tak byla de facto samozřejmostí, bez které by to asi nakonec nedopadlo. 

Novými investory jsou: Coatue Management, skupina Shaw, JANA Partners, Ruane, Cunniff & Goldfarb, Soroban Capital Partners, SPO Advisory a Viking Global Investors.

K situaci se vyjádřili i nejdůležitější aktéři. 

(Nový) předseda společnosti Formule 1 Chase Carey: "Je to důležitý krok v rámci celého průběhu akvizice a také potvrzení, že budoucnost sportu je v dobrých rukou."

Výkonný ředitel Liberty Media Greg Maffei: "Jsme nadšení, že takové množství skvělých investorů se bude podílet na akvizici značky Formule 1. Všichni z nic sdílí nadšení pro tento sport a věří, že dokážou zajistit pozitivní růst, ze kterého budou těžit fanoušci, týmy, sponzoři i samotní držitelé nějakého podílu. Těšíme se, až celou transakci dokončíme začátkem roku 2017"

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu